Simona Halep, înainte de revederea cu Mirjana Lucic-Baroni: "În turul următor va fi mult mai bine"

Adrian Țoca | 24 mai 2015

Favorita 3 a turneului are o perspectivă clară despre ediția de anul acesta de la Roland Garros: n-are nicio legătură cu ce a fost anul trecut.

Roland Garros este oferit de

Locuri familiare, aceiași oameni, locul neschimbat, aceeași rutină. Ca și anul trecut, Simona a început turneul pe Chatrier, contra unei rusoaice, și la fel ca și anul trecut, primele întrebări de la prima conferință zboară din prima către perspectiva câștigării turneului. Un drum din care azi a fost absolvită prima etapă. Natural, referințele la traseul din 2014 sunt aproape la fiecare întrebare, dar Simona nu are de gând să trăiască din amintiri. Admite că i-a trecut prin cap, puțin, doar un pic, ce s-a întâmplat acum un an, dar când a pus piciorul pe teren, a lăsat totul în urmă. „Nu mă mai gândesc la experiența de anul trecut, pentru că este alt an, alt turneu, altă situație, așa că vreau să mă gândesc la ce am de făcut anul acesta și să uit ce a fost atunci”, spune Simona.

Admite că n-a fost tocmai cel mai bun meci al ei, dar gândurile zboară deja spre perspectivă, spre următoarea apariție pe teren, semn că singurul lucru care contează la capătul unui joc inaugural la un turneu atât de mare este să nu cumva să fii protagonistul negativ al unei surprize de proporții. Restul se poate regla din mers. 

„A fost un meci greu, pentru că așa-i mereu în primul tur. Rodina a jucat foarte bine, iar eu am făcut câteva greșeli ușoare, dar e ceva normal și trebuie să accept asta. În turul următor va fi mult mai bine, asta-i sigur”, spune Halep.

Semn că victoria, indiferent cum a fost obținută, era tot ce o interesa astăzi este și reacția ei de după meci, când a celebrat mai mult decât în alte ocazii. „Da, a fost o bucurie mai mare, mai profundă, pentru că n-a fost ușor primul tur. S-a ținut bine, deși la un moment dat a arătat că cedează”. Dar Simona indică spre aceeași temă, familiară ei: „M-am bucurat și vreau să mă bucur în continuare de fiecare victorie, pentru că fiecare în parte e importantă la nivelul acesta. Vreau să mă bucur de ceea ce fac pe teren”.

În ce măsură ajunge la Simona discuția despre favoriți, despre titlu, discursul specialiștilor din presă sau așteptările fanilor? Dar, mai ales, cum o blochează? Din cealaltă parte a mesei, lucrurile se văd altfel decât pe site-uri. „Nu mă gândesc că, dacă am făcut finală anul trecut la Roland Garros, automat pot să repet rezultatul și anul acesta. Toată lumea joacă bine aici, toate fetele luptă ca să-și câștige meciurile. Sunt o jucătoare normală care vrea, la rândul ei, să câștige meciuri. Dar asta nu e ușor, așa că trebuie să rămân concentrată pentru fiecare meci în parte. Ce încerc eu e să mă îmbunătățesc pe fiecare zi și să câștig meciul următor. Asta e tot ce am în minte ca obiectiv și e bine așa”. 

Dar discuția persistă, așa că Simona este rugată să evidențieze diferențele esențiale dintre varianta de anul trecut și jocul de acum: „Sunt mai puternică, așa cred, din punct de vedere mental, dar și pe teren. Mă simt mai puternică și fizic. Mi-am îmbunătățit mult jocul. Servesc mai bine și în general mă simt mai încrezătoare cu jocul meu. Totuși, depind multe de ziua respectivă, de adversar, de cum merge meciul. Toată lumea joacă bine la acest nivel și trebuie să muncesc foarte mult, în continuare”. 

Bun. Urmează Mirjana Lucic, o ocazie mare pentru Simona să se revanșeze pentru eliminarea suferită la US Open. Ce a fost mai întâi atunci, emotivitatea ei sau ziua excelentă a croatei? Simona râde amar, ca un elev eminent căruia îi aduci aminte de singura notă de patru pe care a luat-o într-un trimestru. Dar se simte dorința de a avea șansa să îndrepte lucrurile. „Da, n-am amintiri prea grozave de la meciul acela, pentru că nu mi-am făcut jocul. M-am simțit blocată atunci, mâna parcă nu voia să meargă și nu puteam lovi mingea. Dar acum mă simt mult mai bine, e altă zi, alt meci. Mă voi antrena și voi vorbi cu echipa mea despre acest meci, poate îl voi revedea, și vom decide cum să joc”.

Confortul pe zgură? Se simte mai bine acum, a făcut ajustările necesare?  „Da, pot să spun că mă simt mult mai bine acum după turneul de la Roma, am prins încredere și simt mult mai bine terenul. Aici sunt condiții un pic diferite, azi a fost mai greu și n-am fost atât de agresivă, dar îmi place locul, îmi plac terenurile și mă simt bine la Roland Garros. Acum să vedem cât de bine pot să joc ca să câștig și meciurile”.

Loc familiar, zâmbet familiar, încrederea e la fel. See you next time, Simona.  

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi