Simona Halep, după calificarea în optimi la Wimbledon: "Nu mă consider favorita turneului, mai am un pic până să ajung la nivelul meu cel mai bun"

Adrian Țoca | 28 iunie 2014

„Mă bucur că am reușit să am rezultate bune la toate Slamurile” – Simona Halep

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

„Mă bucur că am reușit să am rezultate bune la toate Slamurile” – Simona Halep

În graficul obișnuit, adică puțin peste o oră de la terminarea meciului, Simona și-a făcut apariția la conferința de presă. De regulă, zona e oricum agitată, pentru că, fiind plasată la intersecția “teritoriilor” deținute de jucători, respectiv de jurnaliști, traficul e intens. Dar acum a fost mai hărmălaie decât de obicei: s-au terminat o mulțime de meciuri în același timp, toată lumea avea ceva de rezolvat, iar sălile de conferințe erau folosite în flux continuu. Simona a așteptat răbdătoare ca Andrea Petkovic să elibereze sala, timp în care și-a citit statisticile meciului cu Belinda. Apoi s-a uitat lung, un pic compătimitoare parcă, spre o Serena Williams de-a dreptul devastată, care, urmată de Patrick Mouratoglu și restul alaiului, s-a scurs încet pe lângă Simona și pe lângă noi, în drumul către Main Room. Simona a intrat în Room 2, ceea ce, de data asta, de înțeles, pentru că aproape s-a suprapus cu conferințele ținute de Roger Federer și Serena Williams. Mai puțin de înțeles a fost faptul că absolut niciun jurnalist de limbă engleză nu a fost prezent, fapt mai rar la un asemenea nivel. Ce-i drept, Simo avea interviuri separate, programate ulterior cu jurnaliști englezi. Așa că Treizecizero.ro este una dintre cele doar două surse de informare pentru toate declarațiile Simonei de după acest meci.

Un pic obosită, Halep s-a arătat mulțumită că a putut juca azi, că a jucat mult mai bine, apoi s-a referit imediat la rezultatul tocmai consumat pe Centre Court, eliminarea Serenei Williams. Surpriză care o plasează, pentru al doilea turneu de Grand Slam, într-o situație specială: rămâne foarte devreme jucătoarea cu cel mai bun clasament din cele încă în turneu. Lucru care nu înseamnă neapărat mare lucru, afară de o presiune suplimentară.

“Da, se întâmplă iar ca la Paris. Este o situație grea, pentru că orice meci e imprevizibil, după cum s-a văzut și la mine, în al doilea tur. Am fost foarte aproape să-l pierd, dar am reușit să-l câștig și să merg mai departe. Nu pot să zic că mă văd favorită la acest turneu, sunt atâtea jucătoare bune, puternice, care pot să mă bată pe această suprafață, dar eu am încredere în șansa mea și bineînțeles că în fiecare zi o să muncesc și o să fiu foarte concentrată pe ce am de făcut ca să ajung în fazele finale ale turneului. Dar, dacă nu se va întâmpla, oricum o să merg înainte”, a spus Simona.

Pentru a doua oară în acest turneu, Simona a trebuit să aștepte ore în șir din cauza vremii, iar meciul ei a fost sub semnul întrebării în mare parte din zi.

“Am stat, pur și simplu, înainte de meci, n-am făcut nimic. Am și dormit vreo 45 de minute. E greu să stai să aștepți un meci, e presiune, sunt emoții, tensiune, dar după cum s-a văzut am controlat bine situația și chiar mă bucur că am putut să și servesc bine să și joc bine, să mă și mișc bine. E foarte dificilă așteptarea, dar e la fel de greu pentru amândouă”.

Apoi, Simona a analizat meciul cu Bencic. I-am adus aminte de declarația de la Paris, când a spus că îi place să-și citească adversarele în primele game-uri, și am întrebat-o ce a citit despre acest meci după acel game maraton cu care a început meciul.

“A fost un game lung, am avut șanse de break, dar am greșit câteva retururi. Belinda e o jucătoare foarte bună, joacă foarte bine pentru vârsta ei și va fi cu siguranță foarte sus în clasament, și foarte curând. Are un stil foarte potrivit pentru iarbă, îi convine suprafața, a câștigat și la juniori aici, deci se simte bine pe iarbă. Mi-am dat seama că îi place să lovească atunci când mingile vin lângă ea, joacă foarte drept, iar dacă o alergam nu prea îi convenea. Asta am încercat să fac, am reușit să aplic foarte bine în setul doi și s-a văzut că l-am câștigat mult mai ușor. Îmi place să trăiesc meciul și să iau decizii acolo pe moment”.

Două victorii clare, plus una cu emoții și acces în săptămâna a doua. Așa că am întrebat-o cum își simte nivelul jocului după trei meciuri și unde se raportează ca formă, comparativ cu nivelul arătat la Paris.

“Pe zgură întotdeauna pot să ajung la maxim mult mai ușor, aici, pe iarbă, în fiecare zi e altfel. Iarba se mai tocește, mingea sare diferit de la un teren la altul, te simți întotdeauna diferit. Încă nu mă simt eu foarte stăpână pe jocul meu, cred că sunt cam pe la 70 la sută din ce pot. Mai am până ajung la un nivel foarte, foarte bun. Sper să rămân în turneu și să progresez de la un meci la altul”.

Urmează o zi de pauză totală. Simona, despre ziua de duminică și despre cum se simte din punct de vedere fizic acum:

“Mă antrenez mâine, în jur de o oră, apoi o să-mi iau după-amiaza liberă, ca să mă odihnesc pentru luni. Simt un pic de oboseală, dar e normal, am și febră musculară, pe iarbă se întâmplă, dar mă simt bine, nu am nicio durere și asta e tot ce contează”. Ulterior, programul anunțat de organizatori a dat peste cap acest plan, în sensul că Simona nu va mai juca luni, cum ne așteptam cu toții, ci marți.

Am întrebat-o, firește, și despre șold, după acele gesturi pe care le-a făcut în turul anterior: “Nu, n-am absolut nimic la șold sau la spate, au fost doar gesturi din reflex”.

Apoi, după ziua de pauză, urmează Zarina Diyas, pentru un loc în sferturile Wimbledon. Simo uitase, pentru moment, că o învinsese pe Diyas la Australian Open, anul acesta.

“Din ce-mi aduc aminte pe moment, Diyas joacă mai bine cu reverul, dă mai drept, joacă destul de plat, ceea ce pe iarbă o avantajează. O să mă gândesc la meciul ăsta și sper să mă păstrez agresivă și să-mi meargă toate loviturile, ca și azi. E greu să spun ce va fi, dar mă aștept la un meci greu, cum e oricare altul din acest turneu”.

A încheiat mulțumindu-le încă o dată fanilor care o susțin și spunând că-și dorește mult un turneu bun la București, ca să le facă o surpriză. Pe scurt: “Eu sper să câștig turneul acolo, dar va fi greu, pentru că vin de pe iarbă, dar sper să arăt un tenis bun și să ne bucurăm împreună de fiecare meci în parte”.

Ideile Simonei, sumarizate:

– „Nu mă consider favorita turneului, mai sunt multe jucătoare puternice care mă pot bate”

– „Nu sunt încă la nivelul meu cel mai bun, cred că sunt undeva pe la 70 la sută”

– „Mă bucur că am putut juca mult mai bine azi față de ieri, că am servit bine, m-am mișcat bine și că am reușit să ajung în săptămâna a doua și la Wimbledon”

– „Următoarea adversară joacă plat, ceea ce o avantajează pe iarbă. Mă aștept la un alt meci greu”

– „Sper să câștig turneul de la București și să le fac o bucurie fanilor”

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi