Simona câștigă cu o foarte bună Carla Suarez Navarro, ajunge la întâlnirea cu Serena

Treizecizero | 5 septembrie 2016

Simona Halep este din nou în sferturile US Open, după o victorie bună cu Carla Suarez Navarro, 6-2, 7-5. Se va întâlni în sferturi, în cel mai așteptat meci de pe jumătatea superioară a tabloului, cu Serena Williams, în abia al doilea meci al lor la nivel de Grand Slam.

US Open este oferit de

Simona Halep continuă să navigheze cu bine printr-o porțiune de tablou solicitantă; azi a trecut de Carla Suarez Navarro, favorita numărul 11, cu o victorie solidă, 6-2, 7-5. Simona a gestionat cu bine cele două momente potențial dificile ale meciului, la 4-2 în primul set, când iberica revenea de la 0-4 și amenința să se apropie la un singur game, dar și la 2-3 în setul secund, după două game-uri strânse, dar pierdute. De asemenea, Simona și-a pierdut serviciul când a servit pentru meci la 5-4, dar a revenit și a evitat eventuale noi complicații. Românca a încheiat meciul cu 25 de lovituri direct câștigătoare și 18 erori neforțate; a concretizat 6 din cele 15 șanse de break avute.

După victorii cu Flipkens, Safarova, Babos și Suarez Navarro, Simona este acum gata de întâlnirea-eveniment cu Serena Williams, programată pentru sferturi, cel mai probabil în noaptea de miercuri spre joi (ora urmează să fie anunțată în cursul zilei de marți). Serena a învins-o pe Yaroslava Shvedova, eleva lui Victor Ioniță, 6-2, 6-3, și încă n-a fost testată cu adevărat până acum în turneu. Simona și Serena s-au întâlnit cel mai recent anul acesta, în sferturile de finală de la Indian Wells, când românca abia începea să dea semne că a depășit perioada grea de la începutul anului. În total, Serena a câștigat 7 dintre cele 8 meciuri cu Simona, unica victorie a româncei petrecându-se în grupele de la Turneul Campionilor, din 2014. Ar fi abia a doua întâlnire la nivel de Grand Slam dintre cele două, după cea din turul 2, de la Wimbledon 2011, care a fost, de altfel, și prima în head-to-head. 

Serena e obligată să ajungă în finală pentru a-și menține primul loc în clasament, ceea ce amplifică și mai mult miza oricum foarte mare a sferturilor. 

Pentru Simona va fi al doilea sfert de finală în turneele de Slam din acest an și al șaptelea al carierei. 

Articolul dedicat meciului este aici.

Tot azi, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut în optimile de finală contra Quereshi/Lindstedt, 6-3, 7-6. Cum Horia s-a retras de la dublu mixt, asta înseamnă finalul turneului pentru el. 

 

Simona: „Când dau cu racheta, sunt nervoasă doar pe acel punct în particular”

La conferința de presă, Simona a fost întrebată dacă momentele ei de nervozitate de pe teren trădează o nemulțumire mai amplă sau se referă strict la punctul care a provocat trântirea rachetei de pământ: „Nu, e vorba doar de acel punct în particular. De fapt, lucrez la asta, vreau să schimb, dar am voie de la antrenor să dau cu racheta când simt nevoia, pentru că asta înseamnă că la următorul punct voi fi 100 la 100 concentrată și o să-l câștig (zâmbește). Poate voi schimba în viitor, vreau să fiu mai pozitivă și să ascund sentimentele negative, chiar și dacă ratez o minge simplă”. Altă întrebare s-a referit la momentele în care Simona a pierdut ritmul, ocazional, în cele patru meciuri de până acum: „Cred că emoțiile, da. Iar în al doilea rând, cred că adversarele au început să joace mult mai bine după primul set. Poate își spun că nu mai au nimic de pierdut, se relaxează și joacă, în opinia mea. Nu e ușor să ții același ritm un meci întreg, dar încerc să reușesc acest lucru. Azi a fost mai bine. Am avut 5-3, dar acea mică pauză m-a scos un pic din ritm. Dar am putut gestiona bine meciul în setul al doilea și sunt mândră de acest lucru”. 

Simona a fost întrebată apoi cum își evaluează jocul la acest moment. „Cred că e cel mai bun tenis al meu jucat vreodată. Mă simt puternică, simt că pot controla orice tactică în timpul meciului. Pot să schimb, sunt capabilă să schimb tactica atunci când am nevoie. Mă simt puternică și mental, chiar dacă am avut momente mai slabe în timpul meciurilor. Simt că joc pentru fiecare minge, ceea ce îmi spune că sunt concentrată și vreau foarte mult să câștig și lupt pentru asta.

E greu să vorbesc despre câștigarea unui Grand Slam, pentru că nu am câștigat unul până acum, așa că nu știu sentimentul. Dar muncesc din greu să ajung la acel titlu, să-mi îndeplinesc visul. Muncesc, visez la asta, iar dacă se va întâmpla într-o bună zi, voi fi foarte fericită”.

 

Foto cover: Jimmie48Photography

 

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi