Sharapova, umăr fragil: s-a retras de la US Open

Adrian Țoca | 22 august 2013

Rusoaica a dominat știrile din tenis în ultimele zile, dar nu din cele mai fericite motive. Acum a venit și cel mai nedorit update dintre toate.

US Open este oferit de

Maria Sharapova a devenit cel mai important nume care va absenta la ediția din acest an a US Open, s-a anunțat noaptea trecută. Motivul îl reprezintă noi probleme la umărul drept, același la care a suferit o intervenție chirurgicală în 2008. „Maria ne-a informat că nu poate concura la ediția din acest an și s-a retras. Îi urăm o recuperare rapidă și sperăm să o revedem aici la anul”, sună un comunicat din partea directorului turneului, David Brewer.

Meciul ei de la Cincinnati, pierdut cu Sloane Stephens, i-a făcut pe unii jurnaliști să se întrebe dacă nu cumva problemele la umăr au reapărut. Totul a decurs normal ulterior, până aseară, când rusoaica s-a retras fără alte detalii suplimentare. Dar se pare că rusoaica a avut mari probleme la antrenamente, iar în ultimele zile nici n-a putut servi normal. Nu este clar dacă absența ei s-ar putea prelungi și în lunile următoare.

Astfel, Agnieszka Radwanska devine cap de serie 3, Errani, 4, în vreme ce Pavlyuchenkova urcă pe lista favoriților, la poziția 32. La rândul lor, Sorana Cîrstea și Simona Halep urcă și ele câte o poziție, pe 19, respectiv 21. Alte absențe notabile de la US Open: Bartoli, Tsonga, Simon, Fish.

Retragerea este ultimul dintr-o serie de evenimente care au ținut-o pe Maria în prim-planul știrilor, și nu de fiecare dată din motivele corecte. După eliminarea de la Cincy, ea l-a concediat pe Jimmy Connors, cu care n-a lucrat decât un singur meci. Apoi a anunțat că va lucra la US Open cu Yuri Sharapov, tatăl ei, pentru prima oară după cinci ani, de dinaintea operației amintite. După care a intrat în vâltoarea media cu o manevră de marketing care i-a adus și destule critici, dar și publicitatea căutată: a lăsat să se înțeleagă că ar fi început demersurile pentru a-și schimba numele în Maria Sugarpova pe durata turneului de la Flushing Meadows. Ulterior, a anunțat că renunță la idee. A participat însă, marți seara, la evenimentul prin care Sugarpova, brandul ei de bomboane, a sărbătorit un an de la lansare.

Maria n-a mai jucat decât trei meciuri de la finala Roland Garros încoace, două dintre ele fiind pierdute: a cedat încă din turul 2 la Wimbledon și a pierdut din primul tur la Cincy. Numărul 3 în lume, Masha avea de apărat o semifinală la US Open, turneu pe care l-a cucerit în 2006. 

Absența ei riscă să scadă substanțial interesul și audiența turneului feminin, dată fiind popularitatea nemaipomenită a Mariei, mai ales în Statele Unite. Poate cea mai iubită jucătoare din circuit, Sharapova se bucură de susținerea a peste 10 milioane de urmăritori pe pagina ei oficială de Facebook. În 2011, revista TIME a trecut-o pe lista „30 Legends of Women's Tennis: Past, Present and Future”.

În 2008 – 2009, Sharapova a lipsit aproape 10 luni din turneele de simplu, între Wimbledon și Varșovia (cu un intermezzo de un meci de dublu la Indian Wells), ieșind din top 100 la acea vreme. A revenit ulterior până pe primul loc, ocupat anul trecut.

 

 

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi