Roland Garros drop shots | Stakhovsky și poza urmei

Adrian Țoca | 28 mai 2013

După ce Troicki a chemat cameramanul să filmeze o urmă la Roma, ucraineanul a pozat o urmă pentru a demonstra că decizia arbitrului a fost falsă. Avem un nou trend?

Roland Garros este oferit de

Episodul în care Viktor Troicki a tras după el un cameraman pe teren pentru a filma o urmă controversată a fost urmat de un altul aproximativ similar, dar pe o scenă mult mai mare. Ucraineanul Serghei Stakhovsky, unul dintre jucătorii care au mereu o atitudine… diferită în mai orice, a fost atât de nemulțumit de o decizie a unui arbitru încât a mers și și-a scos telefonul din geantă și a făcut o poză urmei, pe care, ulterior, a arătat-o ziariștilor și a pus-o pe Twitter. Episodul a avut loc în timpul meciului cu Richard Gasquet, pierdut în trei seturi în primul tur, și evident, petrecându-se la Roland Garros, a devenit repede viral. În fapt, Stakhovsky mai făcuse ceva similar la Munchen, în urmă cu câteva săptămâni, dar cum probabil că gestul a trecut nebăgat în seamă, ucraineanul s-a gândit să repete faza la un turneu infinit mai mare.

Oficialii Roland Garros n-au văzut umorul în ideea lui Stakhovksy, așa că e foarte probabil ca el să fie amendat pentru gestul său.

Gasquet, în schimb, n-a fost deloc deranjat: “E amuzant. Nu e o problemă pentru mine. E un tip funny, cred că-i printre cei mai amuzanți tipi de pe tablou. Nu e obișnuit să vezi așa ceva, dar pot să înțeleg că era frustrat”.


Și Novak Djokovic s-a amuzat pe seama celor două momente puse în scenă de Troicki și Stakhovsky. Întrebat la conferința de presă de după meciul cu Goffin, sârbul a spus că acțiunea lui Troicki, în mod special, i s-a părut hilară. “Tenisul e un sport atât de strict, cu atâtea reguli, încât e bine ca, din când în când, să mai vedem și astfel de momente. Știu că Viktor, de exemplu, nu s-a gândit la a amuza tribunele în clipele alea, dar i-a ieșit din cale afară de bine”.

 

Transport. Stan Wawrinka, Grigor Dimitrov și Svetlana Kuznetsova au găsit un mijloc alternativ de transport la Roland Garros.

Andy Roddick, star tv. La primul Roland Garros post retragerea sa, Andy Roddick are deja un alt job. Andy este, mai nou, coprezentator al Fox Sports Live, un show zilnic pe Fox Sport 1, pentru care a semnat un contract pe mai mulți ani. E o schimbare majoră pentru Andy, iar jobul în sine nu-i chiar atât de simplu precum pare. A-Rod nu e doar un invitat care trebuie să-și dea cu părerea, ci e parte integrantă din emisiune.

Nole gânditorul, despre noroc. Novak a avut ocazia unei discuții mai generale cu ziariștii prezenți la conferința de presă de după meciul cu David Goffin. Nole a fost întrebat ce părere are despre rolul jucat de noroc în cariera de sportiv, iar Djokerul a părut bucuros de mingea ridicată la fileu: „Cred că norocul îi urmărește pe cei care au curajul să-și urmeze visurile. Trebuie să crezi de fiecare dată că mâine poate fi o zi mai bună și că va fi o încrengătură de întâmplări care vor ajunge să lucreze în favoarea ta. E ciclul vieții, în sus, în jos, e ceva normal. Nu poți să te aștepți să-ți meargă totul bine de fiecare dată. Când eram mic, n-aveam de unde să știu dacă vom reuși, eu și familia mea, din punct de vedere economic. Dacă o să întâlnesc oamenii potriviți sau nu. Dar eram tânăr și nepăsător, tot ce-mi doream era să joc, eram fericit că pot să fiu pe teren. Cred că ăsta-i cel mai mare noroc”.

 

 

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi