Monica Niculescu o învinge pe Ana Bogdan în al doilea meci românesc de la US Open, e în turul al treilea

Camelia Butuligă | 31 august 2016

Monica Niculescu a eliminat-o pe Ana Bogdan, cea care trecuse de Sorana Cîrstea în primul tur.

US Open este oferit de

Monica Niculescu a învins-o pe Ana Bogdan în turul secund la US Open, 6-0, 6-1, punând capăt traseului debutantei venite din calificări. Ana a fost la prima ei prezență pe un tablou de Slam și a adunat patru victorii consecutive la New York. A fost un meci în care ambele jucătoare au avut nevoie de time-out-uri medicale. Experiența Monicăi s-a dovedit de netrecut pentru mai tânăra ei adversară, însă Ana are motive să fie bucuroasă după experiența de la Open.

Un meci pe care amândouă cred că vor vrea să-l lase în urmă cât mai repede. Niciuna n-a fost în apele ei: Monica a cerut trainerul de câteva ori pentru o problemă la mușchiul umărului drept, iar Ana, care s-a ținut de partea dreaptă a abdomenului de mai multe ori, a cerut și ea până la urmă un medical time-out la vestiar, spre sfârșitul meciului.

Jocul a fost inegal și fragmentat, punctele bune alternând cu neforțatele. Totuși, Monica a profitat de experiența sa și de faptul că-și cunoaște mai bine jocul și nu a făcut atâtea cadouri ca Ana, care a terminat meciul cu 33 de neforțate. De asemenea, ea nu a reușit să atace serviciul lui Niculescu, mai ales al doilea – Monica a câștigat mai multe puncte jucate cu al doilea decât cu primul. Pe propriul serviciu, deși a avut un procentaj bun de reușită pe primul (71%), Bogdan a câștigat doar 38% din punctele jucate cu primul serviciu și 14% cu al doilea.

Dincolo de problemele fizice care le-au împiedicat pe amândouă să joace tenisul lor cel mai bun, Niculescu a arătat din nou de ce este o nucă atât de tare: se mișcă și citește jocul foarte bine din spatele terenului, rezistă mult în schimburi și are soluții când este împinsă în defensivă. Sliceul ei este incomod, dar reverul lovit în plin este o armă redutabilă. De asemenea, este îndemânatică și pune scurte excelent, la fel și loburi. Monica are un joc rotund și nu duce lipsă de opțiuni, și foarte important, nu este genul de jucătoare care să se bată singură.

De partea cealaltă, Ana Bogdan are lovituri puternice pe ambele părți, însă azi acestea nu au fost constante. De asemenea, cred că i-a fost greu să găsească combinația potrivită de lovituri împotriva Monicăi; cu cât schimburile se lungeau, cu atât scădeau șansele ei de a le câștiga. Scorul pare drastic, însă meciul a fost disputat. Majoritatea game-urilor au avut scoruri strânse, iar Ana și-a pierdut deseori serviciul după ce avusese mingi de game consecutive. Per total, jocul Monicăi a fost mai compact și mai așezat.

În turul următor, Monica va avea o provocare dificilă din punct de vedere fizic: o întâlnește pe Caroline Wozniacki, care a trecut azi de Svetlana Kuznetsova cu 6-4 6-4 după un start mai prost.  Daneza e tradițional un adversar dificil pentru româncă. Monica are un head-to-head slab contra lui Wozniacki, pierzând toate cele șase meciuri jucate, fără să-i ia niciun set. Cele mai recente întâlniri au fost în 2013.

Caro și New Yorkul se înțeleg bine împreună (a fost finalistă de două ori aici, în 2009 și 2014, pierzând la Clijsters și la Serena). Wozniacki a avut o perioadă mai nefastă în ultimul timp pe teren: accidentările, ultima la gleznă în primăvară, și o scădere continuă de formă au dus la căderea ei până pe locul 74 în clasament. Pe deasupra, Caroline nu poate să mențină nicio relație cu un antrenor altul decât tatăl ei. Ultimul care s-a lăsat păgubaș este David Kotyza, fostul antrenor al Kvitovei, angajat de Wozniacki în primăvară. Din nefericire, accidentarea ei și problemele familiale ale lui Kotyza au făcut imposibilă colaborarea.

În acest context, Wozniacki are nevoie ca de aer de un parcurs bun, care să-i salte clasamentul și încrederea, iar US Open pare locul perfect unde să încerce asta. Sperăm că problemele Monicăi din meciul de azi cu mușchiul spatelui nu sunt serioase; va avea nevoie să fie la capacitate maximă pentru a duce fizic meciul contra lui Wozniacki.

 

 Foto: Jimmie48Photography

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi