Live. De la trăiește! Sau de la direct, în cazul nostru: lansăm BRD Tennis Insider, prima noastră experiență video

Adrian Țoca | 13 iulie 2015

De acum deja v-ați învățat: nu putem să stăm prea mult fără să lucrăm la ceva nou. Am tot făcut teasing (foarte) subtil de-a lungul acestui an și am ajuns la momentul în care putem să vă vorbim despre ce noutăți v-am mai pregătit. În ultimele săptămâni, am lansat un Newsletter foarte ofertant și foarte bine primit, apoi am organizat un eveniment dedicat vouă, celor care ne citesc zilnic. De data asta, am ieșit binișor din apele noastre.

Lansăm o emisiune! Sau un Studio, că ni se pare un termen mai potrivit pentru ce încercăm. Mai ales că vom face toată tărășenia chiar de la locul turneului feminin pe care Bucureștiul îl găzduiește săptămâna aceasta. Live. Exact, vom avea un mic platou chiar la Arene, cu echipa noastră, cu ideile noastre, cu realizarea noastră. Totul, produs cu resursele proprii ale echipei care s-a conturat în jurul acestui proiect.

Este o întreprindere incredibil de diferită față de ce facem noi de obicei și infinit mai complicată decât pare la prima vedere – ultima săptămână a fost din alt film și ne-a testat din plin limitele -, dar suntem cum nu s-ar putea mai bucuroși și mai încântați că ne putem încerca mâna și în această direcție. Mai suntem și norocoși că avem, în BRD, parteneri care ne-au oferit încredere deplină și au înțeles că un astfel de proiect curajos merită toate eforturile. În teorie, conținutul video este pe agenda multor branduri și a multor publisheri, dar un live zilnic timp de o săptămână, pe un sport precum tenisul, nu-i deloc puțin. Împreună am pregătit o sumedenie de idei pentru aproape un sezon întreg, toate grupate sub conceptul BRD Tennis Insider: deja am fost împreună la Roland Garros și am tratat pe larg turneul de la Wimbledon, în timp ce pregăteam Studioul care debutează azi. Ar fi trebuit să auziți discuțiile noastre și să vedeți entuziasmul de ambele părți când, pe lângă altele, acest proiect a apărut pe masă și și-a făcut loc în timp record, la timp cât să devină realitate.  

E, de asemenea, și un alt pas către nou făcut de Treizecizero. Pe pagina de Facebook am pus titlul Creștem! ca să anunțăm surpriza de azi, ni se pare cel mai potrivit pentru ideea la care ne-am angajat în această săptămână. Scriind aceste rânduri, mi se pare aproape de necrezut că, de două zile încoace, Treizecizero nu mai înseamnă doar un spațiu online dedicat tenisului, ci și un mini-platou offline, în care oamenii trebăluiesc, fac probe, fixează camere, se împiedică în cabluri și aranjează panouri cu logo-uri. Astea două zile, venite după alte câteva zile în care alți oameni drăguți s-au ocupat să ridice un cort, să ne deseneze un design, să aducă echipamentul și să ne ajute cu toate condițiile necesare. Două zile în care am mai realizat, de asemenea, cât de departe a ajuns mesajul acestui site și câți oameni continuă să ralieze în spatele lui. 

 

Asta nu înseamnă că ne considerăm specialiști. E o cale lungă de la a scrie până la a face conținut video relevant, și tocmai din acest motiv, atitudinea noastră e cum nu se poate mai fair: suntem niște debutanți, suntem începători. Dar suntem pasionați, suntem tineri, suntem energici, ne-am adus ajutoare temeinice, avem numai gânduri bune, avem în plan să facem același tip de conținut bun precum reușim atunci când suntem în elementul nostru. E o idee care are exact același obiectiv ca și site-ul, în general: să producă un conținut util pentru voi și să pună umărul, discret, la mediatizarea tenisului românesc. Lipsa noastră de experiență mai înseamnă și că o să facem gafe, o să fim, probabil, haioși fără voie uneori, o să fim scoși din zona noastră de confort, o să avem emoții, o-ho!, emoții, nu glumă! Dar vrem să ne folosim de asta ca de un punct forte. Pentru că emoțiile sunt bune, înseamnă că suntem implicați cu totul și o să dăm totul. În același timp, vom încerca să ne luăm cât mai puțin în serios, să ne distrăm și să avem producții cu un aer prietenesc, relaxat, nu încrâncenat și în căutare de sentințe.

Și vorbim serios când spunem că privim lucrurile relaxat: până și moderatorul nostru este debutant! Mai mult, el vine din rândurile voastre, ale cititorilor Treizecizero, ceea ce nu e câtuși de puțin o premieră pentru noi, după cum bine știți. Îi vom fi alături, ca să-l susținem și să-l primim cum se cuvine în echipă, dar pe noi ne veți vedea mai rar de-a lungul acestei săptămâni. Pentru că nu e un studio cu noi și despre noi, ci despre lucrurile care v-ar putea interesa pe voi. Capitol la care am încercat să fim cât mai creativi cu putință. Am început cu invitații permanenți: suntem bucuroși că Luminița Paul ni se va alătura în fiecare ediție, iar Raluca Olaru va trece, ori de câte ori îi va permite programul de joc din această săptămână, de cealaltă parte a baricadei, acceptând invitația de a ni se alătura în calitate de expert. 

Dinamismul din Studio continuă când vine vorba de invitați: cât mai mulți și cât mai diverși, oameni din tenis și din afara lui, dar care sunt pasionați și au lucruri de spus când vine vorba de tenis. Vom începe, bineînțeles, cu fetele noastre, cele angrenate în turneu și nu numai. Alexandra Dulgheru va deschide seria, ea este invitata principală a primei ediții. Fiți pe fază pe fiecare zi pentru a afla ce alți invitați vom mai avea la cortul BRD. Vom folosi prilejul BRD Bucharest Open pentru a discuta despre aproape orice subiect va fi interesant și va fi posibil.

Și nu-i numai Studioul. Practic, pentru o săptămână ne vom muta cu totul la Arenele din Cotroceni, unde iarba e atât de verde, iar atmosfera, așa cum o știți și voi, întotdeauna incredibil de relaxantă. Așa că puteți trece pe la noi să ne salutăm; asta, dacă nu cumva vom fi ocupați editând ceva – luați-ne ușor, e ceva nou și pentru noi. Și cum am spus că va fi o săptămână dedicată vouă, surprizele nu se opresc aici, începând cu o mulțime de invitații pe care le vom scoate la concurs pentru voi și continuând cu alte câteva idei pe care le veți afla de pe site în orele și zilele următoare. Tot la noi, de fapt, lângă noi, la BRD Business Lounge, le veți găsi pe fetele din turneu și pentru sesiunile de autografe, așa că sigur veți avea ceva de făcut sau de văzut pe aici. Bineînțeles că vă veți putea implica de acasă: feedback-ul, ideile și întrebările voastre vor fi luate în seamă.

Cam așa 🙂 Vom fi live, zilnic, începând cu ora 19:00. Planul este să stăm în direct o oră, iar voi ne veți putea urmări fără eforturi, direct de pe homepage-ul site-ului, indiferent că ne accesați de pe desktop sau de pe mobil. Și mai avem lucruri pregătite pentru voi, dar toate la timpul lor.

 

Așa-i că e o schimbare binevenită? După toată nebunia de primăvară-vară, cu atâtea turnee grele unul după altul, cu multe meciuri tari, cu două Grand Slamuri în cinci săptămâni, o schimbare de ritm e exact ce aveam nevoie cu toții. E și o schimbare de subiecte, pentru că nu trebuie să uităm ce perioadă de grație trăiește tenisul românesc, dovadă că, de zilele trecut, are și un campion de Grand Slam. Nu orice oraș și țară are șansa unui turneu internațional de tenis, iar o săptămână petrecută ca gazde pentru jucătoare importante din circuit e ca o mică sărbătoare. Și intenționăm să o tratăm ca atare. Live. Trăind, adică, pentru tenis.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi