Jack Sock și Filip Krajinovic sunt în finala de la Paris. Următorul meci le poate schimba carierele

Radu Marina | 5 noiembrie 2017

Fără Federer la start, cu Rafa retras înainte de sferturi și cu restul jucătorilor din top eliminați prematur (pe lângă numeroșii absenți deja cunoscuți), finala de la Paris nu putea fi decât inedită, imprevizibilă și între doi jucători care nu au mai fost niciodată în această situație.

Uneori, tenisul în răsplătește cu generozitate pe cei care sunt gata să profite de orice mică oportunitate, cred până la capăt și luptă pentru șansa lor. Exact asta au făcut Jack Sock și Filip Krajinovic pe tot parcursul săptămânii pariziene.

Fără Federer la start, cu Rafa retras înainte de sferturi și cu restul jucătorilor din top eliminați prematur (pe lângă numeroșii absenți deja cunoscuți), finala de la Paris nu putea fi decât inedită, imprevizibilă și între doi jucători care nu au mai fost niciodată în această situație.

Jack Sock l-a învins pe Julien Benneteau în două seturi, s-a calificat în prima lui finală de Masters și e doar la o victorie de calificarea la Turneul Campionilor. În terenul celălalt va sta sârbul Krajinovic, care a câștigat meciul maraton cu John Isner (6-4, 6-7, 7-6) și prinde astfel prima lui finală ATP din carieră, într-un turneu Masters pe care l-a început din calificări.

Krajinovic (25 de ani) are deja șase meciuri câștigate și a eliminat doi jucători din top 15; Sock a avut serios de muncit în toate meciurile jucate aici, reușind, printre altele, și o revenire de la 1-5 (!) în decisiv, în turul doi cu Kyle Edmund. Dacă pentru Sock aceasta e a opta finală a carierei și prima la un turneu Masters (toate celelalte șapte sunt la turnee ATP 250), pentru Krajinovic schimbarea este chiar mai dramatică. Până săptămâna aceasta, sârbul câștigase un singur meci pe tabloul principal al unui turneu ATP în acest an, avea o singură victorie în toate turneele Masters, iar singurele rezultate notabile la nivel ATP erau câteva optimi de finală.

https://twitter.com/LucaBeck/status/926874761959010306

Și pe cât de spectaculos și improbabil e acest rezultat dacă-l raportăm la reușitele lui Krajinovic din trecut, pe atât de complicat a fost drumul lui până aici, chinuit ani la rândul de accidentări. Pentru ultima dintre ele, la încheietură și umăr, a avut nevoie de două operații, chiar anul trecut, motiv pentru care a început sezonul în top 300, de unde a jucat mai multe turnee ITF sau Challenger. Dar chiar și fără acest rezultat obținut la Paris, sârbul reușise o revenire grozavă: aproape 50 de victorii, cinci titluri challenger și revenirea în top 100 (de săptămâna viitoare va fi aproape de top 30).

https://twitter.com/TennisTV/status/926837390395678720

https://twitter.com/TennisTV/status/926841366100942850

https://twitter.com/TennisTV/status/926811658168680448

Krajinovic nu are un joc care să te impresioneaze. Nu te ridici din fotoliu să-i aplauzi loviturile, nu impresionează nici prin forță, dar e foarte eficient în tot ce face. Nu are slăbiciuni evidente, are un joc foarte curat, fluid, o selecție bună a loviturilor și, dacă pui peste toate astea încrederea câștigată în ultima vreme, tocmai ai descris un jucător foarte incomod. Trebuie remarcată și luciditatea cu care a jucat multe din punctele importante ale semifinalei cu Isner de sâmbătă – returul câștigător pe primul serviciu al amercicanului, la 5-5 în tiebreak-ul decisiv, rămâne punctul de referință. Pentru un jucător fără pic de experiență la acest nivel, Krajinovic a gestionat foarte bine întregul meci cu Isner, pe care a încercat, cu destul succes, să-l scoată din zona de confort: i-a pistonat mai ales reverul și, ori de câte ori s-a simțit sub presiune și dominat, a atacat fără ezitare. Nimeni nu s-ar mai mira dacă va reuși același lucru și-n finala cu Sock, care joacă atât pentru cel mai important titlu din carieră, dar și pentru prezența la Turneul Campionilor de la Londra.

https://twitter.com/OpenEraRankings/status/926908375031361536

În semifinala de dublu, Horia Tecău și Jean-Julien Roger au început bine, au câștigat primul set și au fost la un singur pas de finala de la Paris, dar Dodig și Granollers au fugit cu ultimele trei puncte din supertiebreak, salvând și o minge de meci la 9-8 pentru Horia și JJ.

https://twitter.com/TennisTV/status/926888658619187200

https://twitter.com/TennisTV/status/926884672885334016

Sărbătorește locul 1 cu tricourile 30-0 Onederful

Tricourile care sărbătoresc un moment istoric pentru tenisul românesc sunt în Shop, așa cum au fost votate de cititorii 30-0.

Ia-ți „Onederful” – preferatul publicului – și „Onederful Black”

 

Cumpără Onederful de AICI 

Cumpără Onederful Black de AICI

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi