Irina Begu confirmă forma bună, e în sferturi de finală la Rio

Treizecizero | 18 februarie 2015

Irina Begu (în două probe), Simona Halep, Monica Niculescu și Elena Bogdan au adunat împreună un total de cinci sferturi de finală pentru români în această săptămână.

Anul trecut, după etapa de la Budapesta din Fed Cup, toate fetele spuneau că simt și pe plan personal beneficiile atmosferei excelente de la lot. Unele dintre ele au reușit să concretizeze și în rezultate, altele, mai puțin, cert e că și anul acesta există semne că evoluția din Fed Cup are o influență bună pe plan personal. Irina Begu e un exemplu potrivit în acest sens: eroina ultimei zile a meciului cu Spania a luat cu ea în circuit starea de bine de la Galați și își confirmă, până acum, statutul de favorită 2 la turneul WTA de la Rio, unde s-a calificat deja în sferturi.

Irina și-a trecut în cont două victorii confortabile: întâi un 6-1, 6-3 cu Olivia Rogowska în primul tur, iar azi a eliminat-o pe Bethanie Mattek Sands cu un solid 6-2, 6-4 în o oră și 29 de minute. Irina a câștigat 70 la sută din punctele jucate pe primul serviciu, pe care nu și l-a pierdut decât o singură dată, în setul secund, la 2-1. În schimb, a concretizat patru din cele șase șanse de break pentru a doua ei victorie din tot atâtea întâlniri directe cu Mattek-Sands.

Numărul 34 mondial o va întâlni în sferturile de finală de la Rio pe Julia Glushko, din Israel, cea care a eliminat-o în primul tur pe o altă româncă, Andreea Mitu. Begu a învins-o pe Glushko în precedentul meci direct, jucat tot pe zgură, în 2011. 

Roberta Vinci este cel mai redutabil adversar rămas pe partea de tablou a Irinei. Pe partea de sus a tabloului, favoritele 1 și 4, Sara Errani și Madison Brengle sunt în continuare în concurs.

Begu e în continuare angrenată și pe tabloul de dublu, unde face pereche cu Maria Irigoyen, o jucătoare cu care a mai avut succes anul trecut. Cele două, favorite 1, s-au calificat deja în sferturi, la fel ca și perechea Elena Bogdan / Nicole Melichar. Raluca Olaru a ratat posibilitatea de a deveni a treia româncă în sferturi la dublu. Raluca a făcut pereche cu C.W. Chan, iar cele două au pierdut, 6-7, 6-7 cu Haddad/Pereira.

Tot la dublu, dar în mult mai puternicul turneu de la Dubai, continuă să aibă succes o altă jucătoare din echipa de Fed Cup. Monica Niculescu s-a calificat de asemenea în sferturile de finală, după o victorie remarcabilă contra favoritelor 4, Peng/Peschke. Monica face pereche cu rusoaica Alexandra Panova, cea care a fost la un punct distanță să o elimine pe Maria Sharapova la Australian Open. În primul tur, Niculescu și Panovia le eliminaseră pe Zahlavova-Strycova și Krajicek, iar în sferturi le vor întâlni, joi, pe favoritele 8, Babos/Mladenovic.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi