Încă o victorie | Victor Hănescu a trecut în turul 3 la Roland Garros

Adrian Țoca | 30 mai 2013

Cea mai bună performanță a lui Hănescu la Paris este sfertul de finală din 2005.

Roland Garros este oferit de

Victor Hănescu își continuă parcursul la Roland Garros, după ce l-a eliminat pe Dmitri Tursunov în turul secund al competiției de la Paris. Rusul a abandonat în tiebreak-ul setului doi, într-un moment în care Victor conducea cu scorul de 6-4, 6-6 (3-1).

Meciul a fost oprit din cauza ploii la 5-6 în setul secund. La reluare, după mai bine de o oră de pauză, Victor și-a făcut serviciul după ce a fost condus cu 15-30, apoi a început excelent tiebreak-ul, desprinzându-se grație unui passing, respectiv unei scurte plasată excelent. Al treilea punct a fost tot un winner pentru Victor, dar la care rusul n-a mai alergat, el retrăgându-se imediat după aceea. Problema medicală anunțată drept cauza abandonului a fost o leziune musculară la coapsa stângă.

Timing-ul a fost ideal, pentru că ploaia a reînceput la câteva minute după retragerea rusului.

Dacă primul set a fost decis de singura minge de break de care a beneficiat românul, setul secund a fost unul cu patru break-uri. 

Este al doilea meci la rând în care oponentul lui Victor se retrage, după ce Bernard Tomic a făcut la fel în turul anterior, când era condus cu 2-0 la seturi de Hănescu.

Victor va juca în turul 3 cu germanul Philipp Kohlschreiber, pe care îl conduce cu 1-0 în meciurile directe. În caz de un nou succes, potențialul adversar al românului în turul 4 ar putea fi Novak Djokovic.

Cea mai bună performanță a lui Hănescu la Roland Garros este sfertul de finală reușit în 2005. El a mai ajuns de două ori în turul 3 și o dată în turul 4.

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi