Horia Tecău și Florin Mergea se vor întâlni din nou într-o finală, România are asigurat un trofeu la Madrid!

Treizecizero | 7 mai 2016

La două săptămâni după ce au câștigat împreună titlul de la București, Horia și Florin se vor înfrunta pentru titlul de la Madrid.

Horia Tecău și Florin Mergea se regăsesc într-o finală importantă, dar de data asta, pe baricade diferite. La două săptămâni după ce au câștigat împreună titlul de la București în prima lor apariție comună după ani buni, Horia și Florin se vor înfrunta pentru titlul de la Madrid. Ceea ce asigură României un titlu la Madrid. 

Ambele victorii au avut ceva special. Horia Tecău și Jean Julien Rojer au oprit seria de 16 victorii consecutive a perechii Herbert / Mahut, 6-2, 7-6. La rândul lor, Florin Mergea și Rohan Bopanna au rezistat într-un final pe muchie, câștigând, 7-5, 6-7, 12-10 împotriva lui Dodig / Melo. 

„Suntem foarte fericiți să reușim un al treilea meci foarte bun în această săptămână, al treilea la rând. Acum ne-am oferit șansa de a juca o nouă finală și să luptăm pentru titlul de aici. E unul dintre obiectivele noastre – să câștigăm un titlu de Masters”, a spus Horia. Învinșii lor încercau să devină prima echipă de dublu care reușește să câștige primele patru turnee Masters ale anului. 

Este prima finală a anului pentru Horia alături de Jean Julien și a doua a anului pentru Florin împreună cu Bopanna, după cea de la Sydney, pierdută. „Suntem foarte bucuroși să fim într-o altă finală aici. Încrederea noastră în echipă e mare, iar asta ne-a ajutat mult în această săptămână, să depășim cu bine trei supertiebreak-uri. Ne așteaptă un meci greu mâine, dar cu siguranță nu există o finală ușoară”, a spus Rohan Bopanna.

Florin și Rohan sunt campionii en-titre la Madrid. 

Este a doua finală ATP în care cei doi români sunt adversari. Florin și Horia s-au întâlnit și în finala de la Turneul Campionilor de anul trecut, când s-a impus echipa lui Tecău.

La interviul realizat de Treizecizero la București, după titlul câștigat de cei doi, Andrei Pavel, cel care îi ajută pe cei doi în pregătirea Jocurilor Olimpice, le-a prezis lui Horia și lui Florin o finală la Madrid. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi