Horia Tecău câștigă Mastersul de la Madrid alături de JJ Rojer, preia trofeul de la Florin Mergea. Două titluri românești în această săptămână

Camelia Butuligă | 8 mai 2016

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat finala Mastersului de la Madrid, învingându-i în finală cu 6-4, 7-6 pe campionii de anul trecut, Florin Mergea și Rohan Bopanna.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat finala Mastersului de la Madrid, învingându-i în finală cu 6-4, 7-6(5) într-o oră și 13 minutepe campionii de anul trecut, Florin Mergea și Rohan Bopanna. 

A fost un meci strâns, în care ambele echipe au avut game-uri de serviciu solide. Perechea Tecău/Rojer a făcut un singur break, la 1-1în primul set, venit în urma singurului breakpoint pe care l-au avut tot meciul. De partea cealaltă, Florin și Rohan nu au avut nicio șansă de break.

Singurul break al meciului a fost făcut pe serviciul lui Florin. Toate punctele din game s-au jucat pe serviciul doi. Mergea a câștigat primul punct cu un forehand în cros, însă Horia a egalat cu un retur câștigător. Pe următorul punct, Florin l-a încercat pe Horia la fileu,însă acesta era pregătit și a lovit un voleu câștigător în cros. La 15-30, a fost rândul lui Rojer să-și dovedească reflexele la fileu. După un scurt schimb din spate, Bopanna interceptează un voleu și-l trimite spre Jean-Julien, care însă răspunde excelent cu un voleu țintit exact spre corpul lui Rohan. Cu două mingi de break de salvat, Florin ratează primul serviciu și este sancționat cu o greșeală de picior pe al doilea.

Lipsa șanselor de break a fost o consecință a procentajului solid la serviciu al ambelor echipe. Reușita pe primul a fost similară (62% și 63%). Interesant, diferențele s-au făcut pe punctele câștigate cu serviciul unu sau doi. Echipa Tecău/Rojer a stat excelent când a jucat cu primul (au câștigat 98% din punctele jucate cu primul), iar Mergea/Bopanna a avut succes în 65% din punctele jucate pe serviciul doi.

Setul doi s-a îndreptat încet și sigur către tiebreak, care a fost ca o imagine în miniatură a meciului; un punct-două au făcut diferența. Scorul a mers strâns până la 4-4, ambele echipe etalându-și punctele forte. Pe un serviciu al lui Bopanna, Rojer returnează cu un lob care îl obligă pe Florin să lovească un smash depasându-se înapoi. Smashul iese în out. Minibreakul este luat îmediat înapoi atunci când Horia este obligat să lovească un voleu de sub fileu și greșește. Tecău își răscumpără greșeala cu un serviciu excelent care este returnat înalt, Rojer neavând nicio problemă cu voleul. Pe următoarea minge servită de Florin, Horia reușește un retur excelent în lung de linie, trimis de Florin în fileu.

„Felicitări pentru Florin și Rohan. Am avut o mulțime de meciuri tari împreună și cu siguranță vom mai avea câteva. Mă bucur că, după un început greu de sezon cu Juls, am reușit să câștigăm aici”, a spus Horia, în vreme ce Jean Julien a adăugat: „Suntem foarte buni prieteni cu Florin și cu Rohan, de aceea meciurile noastre sunt mereu dificile”. Rojer a adăugat apoi și câteva cuvinte în spaniolă, în care a mulțumit publicului, care l-a răsplătit cu aplauze.

Declarațiile complete făcute de cei doi câștigători sunt în corespondența de la Madrid de aici.

Este al 2-lea titlu de Masters al lui Horia, după Cincinnati 2015, și primul alături de JJ. Horia mai avea o finală pierdută la Madrid, în 2012. 

Horia ajunge la un bilanț de 29-16 în finalele jucate de-a lungul carierei, 12-3 alături de Rojer. 

Pentru Florin, bilanțul pe carieră este acum de 6-7 în finale (2-5 în cele alături de Rohan). 

Scorul între Horia și Florin devine acum 10-1 all time în circuitul ATP.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi