Simona Halep pierde o finală dramatică cu Caroline Wozniacki, după o luptă fabuloasă

Treizecizero | 27 ianuarie 2018

Simona Halep a pierdut finala Australian Open, după 7-6, 3-6, 6-4 cu Caroline Wozniacki, în 2 ore și 53 de minute în care a lăsat, încă o dată, totul pe teren. Simona Halep și Caroline Wozniacki și-au împărțit primele două seturi ale finalei Australian Open 2018, cu Simona reușind o revenire improbabilă, în ciuda problemelor […]

Simona Halep a pierdut finala Australian Open, după 7-6, 3-6, 6-4 cu Caroline Wozniacki, în 2 ore și 53 de minute în care a lăsat, încă o dată, totul pe teren.

Simona Halep și Caroline Wozniacki și-au împărțit primele două seturi ale finalei Australian Open 2018, cu Simona reușind o revenire improbabilă, în ciuda problemelor fizice cu care s-a confruntat. După o oră și 43 de minute, Simona a egalat la seturi, 6-7, 6-3. O pauză de 10 minute, impusă de regula căldurii (indexul de confort – temperatură + umiditate – le permite organizatorilor să decidă 10 minute pauză între seturi).

În setul al treilea, Simona a revenit de la 1-3 și a condus cu 4-3, dar nu a mai găsit resurse să încheie meciul.

Un schimb absurd, jucat la 4-5, 30-30, și câștigat de daneză, a rupt ultima fărâmă de puteri rămasă în Simona și în noi.

Simona a încheiat meciul cu șase ași, o dublă greșeală, 5/12 pe mingile de break, 61 la sută pe primul serviciu și 65 la sută puncte câștigate pe primul, 11 holduri și 5 servicii pierdute, 40 de winners și 47 de erori neforțate și un total de 108 puncte, cu doar două mai puține decât Wozniacki.

Pentru Simona e a treia finală de Grand Slam pierdută, după cele două de la Roland Garros, din 2014 și 2017. Ea îi cedează lui Wozniacki și primul loc în clasament, dar e poziționată cu șanse decente pentru a-l recupera până în sezonul de zgură.

Cuvintele Simonei, de la ceremonia de premiere:

„Nu e ușor să vorbesc acum. Felicitări lui Caroline și echipei sale, tatălui ei. A fost un turneu grozav deși nu l-am început foarte bine cu accidentarea la gleznă. Dar am vrut să dau totul în fiecare meci. Mi-am dorit să joc din nou o finală de Slam. Îmi pare rău că nu am putut câștiga, dar Caroline a fost mai bună azi. Mai am timp, voi continua să lupt și sper să mai am șansa să joc finale. Mulțumesc echipei și familiei, e o muncă grea. Mulțumesc oamenilor de acasă care se uită. Sunt tristă că n-am reușit a treia oară, poate a patra oară va fi cu noroc.”

Toate declarațiile Simonei de la conferința de presă, aici.

Ca și cum mai era loc de o altă dramă, după cele anterioare din turneu, din meciurile cu Lauren Davis și Angelique Kerber, meciul cu Wozniacki a fost o nouă testare a limitelor fizice și psihice, contra unui adversar dur, care i-a pus Simonei toate întrebările. Încă o dată, Simona a găsit răspunsurile, înfruntând-o atât pe Wozniacki, dar înfruntându-și propriul corp.

Dar n-a putut face ultimul pas.

Va mai avea șanse în viitor.

Articol în curs de actualizare

 

 

 

Primul set. Caroline Wozniacki a început mai bine, preluând rapid inițiativa și dictând cu forehandul, în special în lung de linie. Daneza a făcut break-ul rapid și l-a consolidat apoi cu încredere, dar Simona început să revină treptat în meci, cu ajutorul a trei hold-uri la zero. De la 2-5, Simona a egalat și a dus apoi setul în tiebreak, unde daneza a avut însă un pic mai mult.

Foarte determinată, Wozniacki a acoperit terenul foarte bine și a obligat-o pe Simona să muncească dublu pentru fiecare minge care să treacă de ea. A avut și plasament mai bun și a stat mai aproape de baseline.

Setul al doilea. Simona a avut mult de muncă încă de la început, când Wozniacki a forțat break-ul. Simo a salvat patru mingi de break și a ieșit dintr-un game de 11 minute la 1-1. Efortul depus în acest game imens a făcut ca românca să se resimtă; curând, ea a chemat fizio-ul și i s-a luat tensiunea pe teren. Combinația dintre oboseala acumulată de-a lungul turneului, cu 12 ore petrecute pe teren, plus umiditatea foarte ridicată de azi de la Melbourne, au ajuns-o în cele din urmă pe Simona, care a făcut semne către boxa ei că nu mai poate. Dar a putut; a reușit câteva hold-uri fără să consume efort, în vreme ce forehandul danezei a început să dea semne de nesiguranță. La 4-3, o Wozniacki încordată a clipit, iar Simona a fost acolo să profite, reușind un break aproape de nicăieri.

În game-ul imediat următor, Simona a revenit de la 15-40 și a depășit potențialul șoc al unei mingi de set în care a trimis în out, cu tot terenul la dispoziție. A convertit-o pe a treia și s-a întors zâmbind către echipa ei, înainte de a merge către vestiare, cu 1-1 la seturi.

Imediat după, regula căldurii le-a oferit celor două o pauză de 10 minute la vestiare.

Setul a prilejuit și o schimbare de dinamică, acum Simona fiind jucătoarea care a fost mai aproape de baseline și mai agresivă.

Setul al treilea. Wozniacki a început setul revenind de la 0-30 pe propriul serviciu, apoi făcându-i break Simonei. Dar Simona a revenit după un alt game maraton, în care a avut nevoie de șase mingi de break și de multiple lovituri direct câștigătoare pentru a face break-ul.

După cele 10 minute de luptă, Simona iar a simțit efectele și a cedat un rar serviciu aproape fără luptă. Dar Wozniacki n-a putut face nimic cu avantajul, iar Simona a revenit încă o dată tare din spate, egalând la 3 și dând semne, printr-un backhand în lung de linie și cu pumnii strânși, că se simte în controlul meciului și că-l poate duce la capăt.

Asta s-a văzut în game-ul următor, când Simona a făcut break-ul.

Wozniacki a cerut medical time-out, iar pauza a rupt un pic ritmul pe care-l luase meciul. Simo a salvat o minge de break la 4-3, dar nu și pe a doua, iar daneza s-a întors în finală.

Pe care a câștigat-o, cu un sprint final de trei game-uri.

 

Articol în curs de actualizare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi