E rândul Soranei? S-a calificat în sferturi la Stanford

Adrian Țoca | 25 iulie 2013

Sorana Cîrstea e la o victorie distanță de revenirea în Top 30. Ea va juca pentru un loc în semifinalele de la Stanford cu Olga Govortsova.

În buna tradiție a jucătorilor români, care se rotesc în prim-plan și fac cu schimbul când vine vorba de calificări în fazele avansate ale turneelor, tot mai multe în ultima perioadă, ar însemna că a venit rândul Soranei Cîrstea să strălucească. Începutul e cât se poate de promițător. Sori a făcut, în turul 1 de la Stanford, unul dintre cele mai bune meciuri ale ei în tot anul, un 6-2, 6-2 sonor și convingător cu prietena și partenera de dublu, japoneza Ayumi Morita. „Ultima oară când am jucat cu ea, am pierdut destul de rău, așa că sunt foarte mulțumită cu evoluția mea, mai ales că e primul turneu pe hard”, a spus românca, după un meci în care, în setul doi, a revenit de la 0-2 și 0-40.

Miercuri noaptea, Sorana a continuat forma bună, trecând de Coco Vandeweghe cu un scor la fel de convingător, 6-3, 6-3. Cîrstea s-a calificat astfel în sferturile de finală de la Stanford, unde o va întâlni pe Olga Govortsova, cea care a eliminat-o pe Sam Stosur în turul 2.

Ursula Radwanska, Cibulkova și Hantuchova sunt numele relevante rămase pe jumătatea inferioară a tabloului, acolo unde este și Sorana. Cu Govortsova, jucătoarea noastră a câștigat precedentele două meciuri directe, chit că niciunul pe hard. 

Sorana s-a pregătit pentru circuitul nord-american de hard la Las Vegas, printre altele având șansa de a se antrena cu Steffi Graf. Ca un amănunt interesant, la conferința de după meciul câștigat miercuri seara, Sorana a spus despre Steffi că încă mai joacă la „un nivel de Top 30”. 

Cu această victorie, românca s-a asigurat că va urca cel puțin un loc în clasament. O calificare în semifinale o va readuce în top 30, iar în cazul în care va cuceri titlul la Stanford, Sori ar putea s-o depășească pe Simona Halep și să vină pe unul dintre locurile 21-22.

Stanford e un turneu care-i priește Soranei: anul trecut, ea a făcut semifinale la turneul american, pierzând cu Serena Williams, cea care a câștigat și titlul, trecând în finală chiar de Vandeweghe, învinsa Soranei de azi.

Este al treilea sfert de finală al anului reușit de jucătoarea noastră.

Alți doi români sunt în cărți pentru un rezultat bun săptămâna aceasta: Victor Hănescu joacă pentru sferturi la Gstaad, locul în care a cucerit unicul titlu al carierei, și-l va întâlni pe Roberto Bautista-Agut. O victorie pentru Hăne, și o alta a lui Federer, și cei doi își vor disputa un loc în semifinale.

La rândul ei, Alexandra Cadanțu e în sferturi la Baku, unde le-a bătut, în câte trei seturi, pe Michaella Krajicek și Mandy Minella. Pentru un loc în ceea ce ar putea fi a treia semifinală a anului pentru ea, Alexandra o va întâlni pe învingătoarea dintre Voskoboeva/Kozlova.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi