Drop Shots | Tragerea la sorți de la Miami: cine, cum, când

Adrian Țoca | 17 martie 2014

Indian Wells abia s-a terminat, dar cele două circuite n-au timp de pauză. Trecem la Miami, pentru Sony Open, un turneu cu un format similar, de o săptămână și jumătate. Tragerea la sorți anunță un botez de foc pentru Simona Halep la intrarea în Top 5.

Se spune că dubla Indian Wells – Miami este una dintre cele mai solicitante bucăți din calendar: două turnee mamut, cu tablouri masive, încărcate de talent, două mini-Slamuri concentrate în 24 de zile, în condiții meteo provocatoare. În ultimii ani au fost rare situațiile în care aceiași jucători să domine ambele turnee, astfel încât va fi interesant de urmărit cum vor răspunde sportivii și sportivele care s-au descurcat bine la Indian Wells. 

Miami, tabloul feminin

– Tragerea pentru turneul feminin de la Miami s-a făcut pe baza vechiului clasament, cel valabil la startul Indian Wells, asta deoarece noul clasament (cel în care Simona urcă pe locul 5) nu fusese încă actualizat la ora deciderii tabloului. Este motivul pentru care Simona este cap de serie 6 la Miami.

– Clasamentul WTA la începutul acestei săptămâni: 1. Serena 12.660, 2.Na Li 7.185, 3.Agnieszka Radwanska 6.215, 4. Victoria Azarenka 5.441, 5. Simona Halep 4.775, 6. Jelena Jankovic 4.590, 7.Maria Sharapova 4.271, 8.Petra Kvitova 4.235, 9. Angelique Kerber 4.050, 10. Sara Errani 3.830.

– Tabloul are 96 de poziții, ceea ce înseamnă șapte tururi (cele 32 de favorite au bye în primul tur, singurul detaliu care separă IW și Miami de tablourile de la Slamuri). Meciurile de pe tablou încep de miercuri.

– Dintre numele mari, revine Serena în circuit, absentă încă de la Dubai și în continuare cu un singur titlu anul acesta, la Brisbane. Lipsește Victoria Azarenka, bielorusa fiind nerefăcută după accidentarea de la picior care a obligat-o să ia o pauză după AO și a afectat-o la IW (unde a pierdut în primul tur).

– Serena, Sharapova, Kvitova, Kerber și Errani sunt sunt în partea superioară a tabloului. Simona Halep, Na Li, Radwanska și Jankovic sunt în cea inferioară.

– Simona Halep va juca în turul 2 cu învingătoarea dintre Casey Dellacqua, cea pe care a învins-o, recent, la Indian Wells, și jucătoarea elvețiană Stephanie Voegele. 

– Botezul în top 5 pentru Simona nu va fi simplu. Dacă favoritele „țin”, parcursul Simonei ar fi următorul: R1 – bye, R2 – Dellacqua/Voegele, R3 – Venus Williams, R4 – Cibulkova/Cornet, QF – Radwanska/Bouchard, SF – Na Li / Jankovic, F – Serena.

– Interesant e că pe această parte de tablou sunt majoritatea adversarelor cu care Simona a avut probleme recent. Românca a pierdut ultimele meciuri jucate cu Venus (la Beijing), Cornet (la Dubai, prin retragere) sau Cibulkova (la AO). 

– Venus Williams are la activ un titlu și o finală anul acesta. Teoretic, ea n-ar trebui să fie oprită în turul 2, în care va întâlni învingătoarea dintre Schmiedlova și de Vrome. Venus a câștigat toate cele trei meciuri directe cu Simona Halep, toate foarte echilibrate. Dintre celelalte două posibile adversare, Cornet ar putea avea probleme cu Petkovic, înainte să ajungă la întâlnirea cu Cibulkova. În schimb, slovaca ar trebui să ajungă lejer în runda a 3-a (Meusburger/Dominguez Lino în R2). 

– Sorana Cîrstea este în sfertul de tablou al Serenei Williams. Sorana este favorită 25 și va întâlni, în turul 2, învingătoarea dintre Voskoboeva și Pironkova. Sori conduce cu 1-0 head-to-head-ul cu Voskoboeva, dar e condusă cu 2-1 de Pironkova. În turul 3, Sorana ar întâlni-o pe Angelique Kerber. Mai departe, Makarova/Errani și, în sferturi, Serena Williams. 

– Monica Niculescu este în sfertul Simonei Halep și va debuta în primul tur cu Barbara Zahlavova. În turul 2, Monica ar urma s-o întâlnească pe Roberta Vinci. În turul 3 ar putea-o aștepta Eugenie Bouchard, iar în turul 4, Radwanska. 

– Alexandra Cadanțu este în sfertul lui Na Li. Va debuta cu o jucătoare din calificări, apoi ar putea-o vedea pe Sloane Stephens în turul 2. Caroline Wozniaki în turul 3 și Jelena Jankovic în turul 4 ar fi următoarele adversare. Tabloul complet e aici.


Miami, tabloul masculin

– Finaliști la Indian Wells, Djokovic și Federer s-ar putea reîntâlni în semifinalele Mastersului de la Miami, după ce au fost repartizați în aceeași jumătate de tablou de tragerea la sorți efectuată luni seara. Andy Murray este, de asemenea, pe aceeași parte de tablou.

– Nadal, favoritul nr.1, îi are pe partea lui pe Stanislas Wawrinka, Juan Martin Del Potro și Tomas Berdych.

– Dacă favoriții confirmă, atunci sferturile de finală ar arăta astfel: Nadal – Del Potro, Wawrinka – Berdych, Federer – Ferrer, Djokovic – Murray.

– Ipoteticul drum al lui Rafa: R1 – bye, R2 – Hewitt/Haase, R3 – Tursunov, R4 – Fognini/Raonic, QF – Del Potro/Monfils, SF – Wawrinka/Berdych/Isner, F – Djokovic/Federer/Murray.

– Ipoteticul drum al lui Djokovic: R1 – bye, R2 – Chardy/Monaco, R3 – Mayer, R4 – Gulbis, QF – Murray, SF – Federer/Ferrer, F – Nadal.

– Ipoteticul drum al lui Federer: R1 – bye, R2 – Karlovic, R3 – Verdasco, R4 – Gasquet, QF – Ferrer, SF – Djokovic/Murray, F – Nadal.

– Ipoteticul drum al lui Murray: R1 – bye, R2 – Ebden, R3 – F.Lopez, R4 – Tsonga, QF – Djokovic, SF – Federer/Ferrer, F – Nadal. 

Victor Hănescu e în sfertul lui Federer, va juca împotriva unui sportiv venit din calificări. Apoi l-ar putea întâlni pe Fernando Verdasco în turul 2.

– Tabloul complet, aici.

Despre Simona în New York Times

Site-ul New York Times publică un material amplu despre cea mai nouă apariție din Top 5, notând premiera, din acest punct de vedere, pentru România. Articolul trece în revistă ascensiunea cunoscută a Simonei, preia câteva declarații deja cunoscute ale jucătoarei și ale antrenorului său, plus o evaluare făcută pentru NY Times de Virginia Ruzici. Managerul Simonei crede că ea poate deveni una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură ale generației sale, într-o eră în care puține jucătoare de top se descurcă în mod particular bine pe suprafața roșie: „Simona e o foarte bună jucătoare pe zgură, are calitățile necesare acestei suprafețe și cred că are o șansă bună la un Slam. Nu știu dacă se va întâmpla anul acesta, sau în următorii, dar cred cu tărie că are o șansă bună să câștige un turneu de Grand Slam”.

Irina Begu a câștigat al doilea challenger consecutiv în Brazilia. Clasamentul românilor

Pentru a doua săptămână la rând, Irina Begu câștigă un turneu challenger în Brazilia, și de fiecare dată cu aceeași adversară în finală. Săptămâna trecută, Begu trecea de Alexandra Panova la Campinas (6-2, 6-4), acum a învins-o la Sao Paulo (7-5, 4-6, 6-4). Irina a câștigat și la dublu, alături chiar de Panova. Cu punctele adunate în Brazilia, Irina Begu urcă până pe locul 121. Alexandra Dulgheru e pe 129, în vreme ce Alexandra Cadanțu începe această săptămână de pe 62. Monica Niculescu ocupă locul 70, iar Sorana Cîrstea este pe 26.

La masculin, Victor Hănescu e pe 84, Adrian Ungur, pe 122, iar Marius Copil pe 159.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi