Drop Shots | Jucătorul perfect în viziunea lui Victor Hănescu și de ce niciodată nu e prea târziu

Adrian Țoca | 23 iunie 2013

Victor Hănescu descrie ce ar alege de la jucătorii pe care i-a întâlnit în carieră dacă ar fi să construiască profilul jucătorului ideal.

Înaintea debutului la Wimbledon, Victor Hănescu a fost invitat de cei de la WeAreTennis să creioneze portretul jucătorului perfect, așa cum îl vede el, lovitură cu lovitură. Victor a dat câteva răspunsuri foarte interesante, pe care le preluăm mai jos:

Forehand: 'Aș zice că aș lua forehandul lui Fernando Gonzalez. Cel al lui Roger Federer este perfect din punct de vedere tehnic, dar Fernando avea atât de multă putere încât, într-o zi bună, era imposibil să joci cu el, te bătea numai cu dreapta'.

Rever: 'Voi zice două nume. Dintre cei cu rever cu o mână, l-aș nominaliza pe prietenul meu, Andrei Pavel. Avea o lovitură atât de curată, tipică românilor. Marat Safin a avut cel mai bun rever cu două mâini, era impresionant ce putea să facă. Putea să lovească lovituri câștigătoare chiar și fără să fie într-o poziție corectă'.

Serviciu: 'John Isner are serviciul care mă deranjează cel mai mult. Mingea sare sus și variază de asemenea foarte mult. Și, cel mai important, are un serviciu 2 pe care mulți alți jucători și-ar dori să-l aibă pe post de primul'

Vole: 'Aici nu e simplu de zis, toți marii jucători au un vole bun. Dar dacă ar fi să aleg un specialist, aș zice Mika Llodra. Îmi place mult să-l privesc jucând, e foarte spectaculos'.

Mental: 'Vorbim adesea despre Rafa Nadal la capitolul acesta, dar eu zic Roger Federer. Suntem aproape de aceeași vârstă și l-am privit evoluând de-a lungul anilor. E impresionant să vezi un copil atât de emoțional transformându-se într-un campion atât de controlat'.

Fizic: 'Rafa Nadal. Uitați-vă la meciurile lui. Nici n-are niciun rost să mă gândesc. Când jucăm împotriva lui, simțim că e imposibil să-l depășești din punct de vedere fizic'.

Inteligență: 'Aș zice Andy Murray, dar nu sunt sigur. Sunt mulți alți jucători care știu să aleagă tactica foarte bine'.

Creativitate: 'Mi-a plăcut enorm Fabrice Santoro. Avea execuții pe care le vedeai numai la el. Era un magician pe teren'.

Aspect: 'N-am nicio idee. O să mă aleg pe mine. Am un look clasic, dar cred că mi se potrivește bine mie'.

Prietene de jucători: 'Grea întrebare. Soției mele n-o să-i placă (râde). Ok, soția lui Janko Tipsarevic arată foarte bine. Și, de asemenea, el n-a mai jucat atât de bine de când s-a însurat'.

Victor Hănescu va avea ocazia de a deschide, pe Terenul Central, ediția 2013 a Wimbledon, pentru că îl va întâlni pe campionul en-titre, Roger Federer. Victor și Roger au mai jucat în cinci ocazii, Federer câștigând de fiecare dată. Prima întâlnire a fost în Cupa Davis 2004, la București, iar cea mai recentă, la Indian Wells, în 2010, când Victor a luat și singurul său set în fața elvețianului. Au și două meciuri în Slam-uri, în sferturile Roland Garros 2005 și în turul 2 la Australian Open 2010.

 

Niciodată nu e prea târziu

Unul dintre cei mai încercați jucători din circuit este Nicolas Mahut, cel cu care tenisul n-a fost întotdeauna prea blând. Nico are la activ unele dintre cele mai dezolante înfrângeri, momente peste care e greu să treci, precum clasicul cu Isner de la Wimbledon sau finala de dublu de la Roland Garros de anul acesta, finală pierdută dramatic și care a produs o imagine precum cea de mai jos.

Dar tot tenisul îți oferă recompensa atunci când începi să crezi că n-o să o mai primești vreodată. La 31 de ani, Nicolas a câștigat titlul de la Hertogenbosch, turneu la care a ajuns în finală venind din calificări. Este primul lui turneu câștigat în carieră. O victorie frumoasă pentru un jucător care iubește iarba și care a rămas fidel jocului serviciu-vole. „Acum șase luni nu știam dacă o să mai joc vreodată tenis”, spune francezul, care a trebuit să se opereze la genunchi și a lipsit mai multe luni. În finală, Mahut l-a învins pe Stanislas Wawrinka, ajuns la a patra finală a sezonului, și care se află la prima înfrângere la un jucător altul decât Nadal în ultimele 21 de meciuri.

Finală cu repetiție

Situație inedită la Eastbourne, acolo unde Feliciano Lopez s-a întâlnit în finală cu Gilles Simon. Până aici, nimic în neregulă, dar ineditul vine din faptul că ei se vor întâlni și în turul 1 la Wimbledon, marți. La Eastbourne a câștigat Feliciano Lopez, 7/6, 6/7, 6/0, el ajungând la al treilea titlu al carierei.  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi