Continuă ascensiunea: Irina Begu se califică pentru prima dată în sferturile unui Premier Mandatory

Treizecizero | 6 mai 2015

Irina o va întâlni pentru un loc în semifinalele turneului de la Madrid pe Petra Kvitova

Românii continuă să obțină rezultate relevante în tenis, iar cel puțin în cel feminin primim încă o dată confirmarea că bucuriile vin din mai multe părți. La fel și soluțiile. În lipsa Simonei, Irina Begu a preluat ștafeta, iar datorită ei, România e reprezentată în ultimele opt la turneul feminin de la Madrid. Irina a învins-o pe Barbora Strycova în două seturi, 6-4, 6-4 și s-a calificat în sferturi, unde o va întâlni pe Petra Kvitova. 

Când șansele apar, e bine să profiți de ele din plin: Irinei i s-a deschis tabloul prin retragerea pe care Andrea Petkovic a fost obligată s-o facă înaintea meciului direct. Irina ar fi avut șansa ei foarte bună chiar și în condiițile în care meciul s-ar fi jucat, dar turul trecut fără joc n-ar fi însemnat nimic dacă n-ar fi fost confirmat. Begu a reușit să facă asta în meciul cu Strycova, reușind astfel să ajungă pentru prima oară în carieră într-o fază atât de avansată într-un turneu Premier Mandatory. 

Rezultatul confirmă trendul acestui an pentru Irina. Optimi la Australian Open, tot o premieră într-un Slam, semifinale la Rio (în condițiile în care accidentarea a oprit-o să facă mai mult), sferturi la Charleston, plus contribuția importantă în Fed Cup. Va avea parte acum de o nouă experiență utilă la un nivel înalt, iar în cazul unei noi victorii Irina va face pasul decisiv în Top 30. O altă premieră. 

Cu Strycova, primul set a curs normal în primele șapte game-uri, ambele jucătoare făcându-și serviciul. Încurajată de o mulțime de români din tribune, prezenți la datorie cu steaguri, Irina a prins brusc viteză, încheind setul cu o serie de 12 puncte consecutive și trei game-uri la zero. 

Românca a luat momentul bun cu ea și în setul secund și a făcut break din prima încercare, consolidându-l pentru 2-0 în fața unei cehoaice tot mai nervoase. Au început apoi emoțiile. Returnând foarte des de la trei metri din spatele baseline-ului, Barbora a pus mai multe probleme la retur decât pe propriul ei serviciu, motiv pentru o serie de patru break-uri succesive. La 4-3, Irina a pus punct cu un hold sigur, iar la 5-4 ea a revenit excelent de la 0-40, salvând trei mingi de break consecutive și punând capăt meciului la primul MP, după o oră și 40 de minute.

Cu Kvitova, Irina nu s-a mai întâlnit niciodată până acum. Jucătoarea cehă, numărul 4 mondial, a învins-o clar în două seturi pe Anastasia Pavlyuchenkova, 6-1, 6-4. 

Irina este în sferturi și la simplu, dar și la dublu, acolo unde face pereche cu Lara Arruabarrena.

Simona continuă să se antreneze la Madrid

După eliminarea suferită duminică, Simona Halep s-a antrenat zilnic la Madrid pe terenurile de la Caja Magica, alături de Darren Cahill și de Victor Ioniță. 

 

*** 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi