Cel puțin ne distrăm: Roma continuă nebunia din tenisul acestui an

Camelia Butuligă | 13 mai 2016

Novak Djokovic a pierdut primul set cu Bellucci cu 6-0, înainte de a reveni și a câștiga în trei seturi. David Goffin i-a administrat lui Thomas Berdych un 6-0, 6-0. Iar Strycova a învins-o pe Bouchard cu 6-1, 6-0. Doar o altă zi obișnuită din tenis

Aseară, la capitolul divertisment, am avut două opțiuni: Roma și Eurovision. Spre surprinderea mea, Roma a ieșit învingătoare la categoria ”Crazy and crazier”.

Ziua se anunța magică încă de când Serena a povestit pe Snapchat cum a degustat mâncarea cățelului ei și i s-a făcut rău. Seara, pe măsură ce concurenții Eurovision ne agresau retina și timpanele, cei de la Roma ne agresau capacitatea de înțelegere; la un moment dat, scorurile meciurilor Bellucci – Djokovic și Goffin – Berdych arătau simultan așa: 6-0, respectiv 6-0 4-0. În meciurile ATP de ieri, s-au livrat două sticksuri și patru covrigi, dintre care doi au fost încasați de Berdych de la….Goffin? Berdych, care de curând declara solemn: ”Tenisul masculin este la un nivel mai înalt decât tenisul feminin și asta e.” Măcar Bouchard a reușit să câștige un game de la Barbora ”The Real Barbie” Strycova aseară. 

Djokovic a reușit totuși să pună ordine pe teren și în univers după acel uluitor 6-0 încasat de la Bellucci. Sunt puține lucruri pe care te mai poți baza pe lumea asta, dar unul dintre ele este că Bellucci se va îneca la mal, iar Novak, nu. În următoarele două seturi, Tomaz a câștigat un total de cinci gameuri, ceea ce nu era prea greu de prevăzut, sincer. #humble. Ca și Novak, Rafa a făcut și el un viraj opintit, întorcând meciul cu Kyrgios după ce pierduse primul set la tiebreak.

Ce altceva? Pouille, lucky loser la Roma, îl bate pe Ferrer cu 6-4, 6-1. Pe zgură. Wawrinka pierde la Pico Monaco după ce câștigase primul set. Tomic anunță că nu vine la Rio (pentru că preferă să joace turnee care dau puncte în acea perioadă) după ce Thiem, Isner și Lopez anunțaseră același lucru. Delpo, de partea lui, anunță că va sări peste Roland Garros, ca să joace mai mult pe iarbă. WADA se ține tare pe poziții și susține în contiuare că Meldonium trebuie păstrat pe lista substanțelor interzise dar admite că nu a făcut destule investigații în legătură cu durata pentru care acest medicament rămâne în corp după ce a fost ingerat. Coincidență sau nu, Maria lucrează în continuare la creșterea glicemiei fanilor și a conturilor ei bancare și anunță că la Roland Garros va lansa noua gamă de ciocolată Sugarpova. Dar cel mai aiurea dintre toate mi se pare faptul că Thiem se referă la Federer ca la ”King Roger”. Have some backbone, kid, tocmai l-ai bătut în două seturi. Bine, Federer a jucat într-un picior, dar chiar și așa, nu e nevoie să-ți ceri scuze.  

Și toate astea doar într-o zi. La momentul ăsta, când mă gândesc la tenisul în anul de grație 2016, imaginea care-mi vine în minte este Titanicul scufundându-se în toată măreția lui, cu orchestra cântând, în frac și cu apa până la brâu.

Azi avem sferturile: Djokovic – Nadal, Murray – Goffin, Monaco – Pouille (care nu se va juca, după ce argentinianul s-a retras, oferindu-i astfel cale liberă finalistului de la București în prima sa semifinală de Masters, culmea, din postură de lucky-loser), Thiem – Nishikori. La fete: Bacsinszky – Muguruza, Williams -Kuznetsova, Irina Begu – Misaki Doi, Keys – Strycova. Uitându-mă la numele astea, presimt că nici azi n-o să avem o zi normală. Muzica!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi