Ce început de an pentru Raluca Olaru: câștigă al șaselea titlu al carierei. Monica Niculescu pierde finala la Hobart

Camelia Butuligă | 14 ianuarie 2017

Pentru Raluca, bilanțul finalelor WTA de dublu devine acum 6-8, în vreme ce bilanțul Monicăi în finalele de simplu este de 3-5.

Parteneriatul Ralucăi Olaru cu ucraineanca Olga Savchuk, reluat anul acesta (au mai câștigat la Tashkent în 2008 și au mai jucat împreună ocazional în ultimii ani) dă roade încă de la început: două finale în două săptămâni consecutive! La Hobart au reușit să meargă un pas mai departe decât la Shenzen și au câștigat titlul (0-6, 6-4, 10-5), după un meci care a început cu un game ciudat și a continuat cu un prim set cum nu se poate mai prost pentru Raluca și Olga.

În chiar primul game, fileul a cedat după un serviciu al chinezoaicei Yang, meciul fiind oprit pentru înlocuirea lui. La reluarea meciului însă, după ce a salvat trei mingi de break, perechea Dabrowski/Yang a zburdat prin primul set, necedând niciun game. Au dominat atât din spatele terenului, cât și la fileu.

”A fost un început greu. N-am jucat rău, doar că ele au jucat incredibil” a spus Savchuk. ”N-ai ce să faci când adversarele joacă așa decât să lupti pentru fiecare minge și să rămâi concentrat în meci.”

În al doilea game al setului secund, Olaru și Savchuk au reușit să apară pe tabelă în sfârșit. Acela a fost momentul de cotitură: au câștigat trei game-uri consecutive și apoi setul secund, reușind să ducă meciul în supertiebreak.

”Am fost mult mai relaxată în supertiebreak decât în setul doi,” a spus Raluca. ”Am revenit în meci în setul doi și am început să simțim jocul cum trebuie. Am avut șansele noastre, așa că am încercat să profităm.” 

Titlul de la Hobart este binevent pentru ambele, pentru că dă o energie specială sezonului; adesea vedem jucători care pornesc excelent un an, apoi duc acea formă în continuarea anului. Să sperăm că va fi primul din multele câștigate anul acesta pentru cele două. Ele vor juca împreună și la Australian Open, așa că se pot bucura de elementul de continuitate.

Pentru Raluca, bilanțul finalelor WTA de dublu devine acum 6-8.

Monica Niculescu a pierdut, din păcate, tot la Hobart, finala jucată contra tinerei belgience Mertens cu 6-3, 6-1. După un început mai nesigur, Mertens a început să domine schimburile cu forehandul. ”Am jucat foarte bine azi”, a spus ea. ”Nu am făcut prea multe greșeli, mental am luptat bine în schimburi și am profitat de ocazii când s-au ivit. Nu mă așteptam să câștig, dar am încercat să mă motivez pentru că știu că poate fi foarte dur să joci contra ei.”

Niculescu a orchestrat bineînțeles un contraatac la începutul setului doi, dar Mertens a rezistat bine și apoi și-a continuat jocul agresiv și fără prea multe scăpări. Monica a suferit o întindere abdominală în meciul din sferturi, dar nu a vrut să dea vina pe asta pentru înfrângere. ”A jucat bine. Am încercat să fac tot ce-am putut, să pun scurte, să vin în față, dar nu a greșit. Eu însă am forțat și am greșit.  Azi nu am avut prea multă energie și asta a contat.”

Despre clasament și program

Cu această victorie, Mertens își va face debutul în top 100, urcând săptămâna viitoare până pe locul 82. Monica sare opt poziții, până pe locul 32. Dacă acum s-ar fi făcut lista capilor de serie la AO, Monica ar fi prins un loc printre favorite. Ea va debuta la Melbourne cu rusoaica Anna Blinkova, venită din calificări. La rândul ei, Ana Bogdan, trecută și ea cu bine de cele trei tururi de calificări, o întâlnește pe Elena Vesnina. 

Programul primei zile de la AO este AICI, cu Simona Halep deschizând prima sesiune de pe Rod Laver, versus Shelby Rogers. Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu joacă de asemenea în prima zi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi