Fast
All business

Simona Halep ridică nivelul, trece de Putintseva, merge în săptămâna a doua la Australian Open

Treizecizero | 25 ianuarie 2020

Simona Halep a câștigat încă o dată în minimum de seturi la Melbourne, eliminând-o pe Yulia Putintseva, 6-1, 6-4, în o oră și 18 minute.

Simona nu i-a dat nici cea mai mică șansă Yuliei Putintseva, deși kazaha a intrat pe teren cu aceeași determinare și poftă de joc pe care a arătat-o în primele ei meciuri la Melbourne. Ghinionul ei a fost că a dat peste o jucătoare la cu totul un alt nivel, extrem de stabilă și foarte hotărâtă să-și ia victoria, fără complicații inutile. 

„Mă așteptam la felul în care a curs jocul de azi. Știam cum joacă, doar că a lovit ceva mai tare cu dreapta decât mă așteptam. Dar, da, știam că trebuie să îi atac serva, să servesc bine, pentru că lovește bine returul. Dar da, per total, a fost cam exact cum mă așteptam. Știam și că e excelentă în ce privește scurtele. M-a frustrat un pic faptul că am ajuns la cele mai multe, dar fie am ratat, fie am pus mingea înapoi și m-a pasat. Dar pe măsură ce am fost și mai atentă la loviturile ei, totul a fost bine în final”, ne-a spus Simona, la conferință.

Faptul că Simona a stabilit coordonatele acestui meci de la bun început a fost esențial, în special în fața unei adversare precum Putintseva, care n-are nevoie de prea mult pentru a reveni într-un meci. Simona nu s-a lăsat distrasă de nimic și a lăsat racheta să vorbească: a răspuns cu scurte la scurte, a atacat virulent serviciul doi al Putintsevei, a avut inițiativa în aproape fiecare raliu și nu s-a lăsat angrenată în schimburi lungi de mingi, care îi convin atât de mult Putintsevei. Foarte concentrată, foarte prezentă, foarte hotărâtă. 

Citește continuarea cronicii meciului AICI.

Într-un moment al turneului în care favoritele au mari probleme – Pliskova devenind azi ultimul nume important care a părăsit turneul, după Osaka și Serena – , Simona e una dintre numele mari de pe tabloul feminin care a evitat orice fel de emoții în drumul spre optimile de finală de la Melbourne.

Simona o va întâlni în runda următoare pe Elise Mertens, care a trecut de Cici Bellis, 6-1, 6-7, 6-0.

Simona o conduce cu 2-1 pe Elise, câștigând primele două meciuri pe zgură, dar pierzând pe hard, la Doha, anul trecut, în finală.

Citește și:

Simona: „Știu că pentru voi e un pic de șoc când sunt eliminate jucătoarele din Top 10, dar așa e viața și noi nu putem fi la 100 la 100 în fiecare zi”

Simona: „Când o să mă retrag eu, probabil voi anunța înainte de un turneu că e ultimul, apoi, gata, voi ieși din această lume!”

Pe aceeași parte de tablou, cealaltă optime de finală – din care se va alege adversara din sferturi pentru Halep/Mertens/Bellis – este meciul dintre Kontaveit și Swiatek. Anett Kontaveit a reușit rezultatul zilei, 6-0, 6-1 cu Belinda Bencic în sub 50 de minute, pe când tânăra poloneză Iga Swiatek a eliminat-o, într-un alt rezultat oarecum neașteptat, pe Donna Vekic, 7-5, 6-3.

„Am făcut totul ca să câștig, și sunt foarte fericită că sunt în săptămâna a doua”, a spus Simona, adăugând că nu se lasă afectată de rezultatele de pe tablou: „Mă concentrez doar pe ce am eu de făcut, nivelul e foarte ridicat, nu contează cine câștigă și cine pierde în turneu”, a adăugat ea la interviul de pe teren.

Toți cititorii care se abonează la 30-0+ sau își prelungesc abonamentul până pe 31 ianuarie intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! 

Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.