Campioană din nou! Ana Bogdan câștigă un nou titlu WTA 125k

Treizecizero | 23 septembrie 2023

Ana Bogdan este noua campioană a turneului WTA 125k de la Parma, după ce jucătoarea română a învins-o în finala de sâmbătă pe slovaca Anna Schmiedlova, 7-5, 6-1, într-un duel de aproape două ore.

Una dintre cheile finalei a fost faptul că Ana și-a putut crea constant numeroase oportunități pe serviciul oponentei ei; și chiar dacă Schmiedlova a putut salva 12 din 18, această presiune constantă pe care Ana a aplicat-o a făcut până la urmă diferența într-o dispută desfășurată în condiții de joc dificile, cu vânt și cu zgură grea.

Ana a dus la capăt cu bine o săptămână foarte bună în Italia, ea învingându-le în drumul spre trofeu pe Marina Bassols (Spania), în două seturi, pe ucraineanca Zavatska, în trei seturi, apoi, în cel mai greu meci al săptămânii, pe Jaqueline Cristian, într-un duel românesc ce a necesitat tiebreak în decisiv. În semifinale, Ana a depășit-o pe Anna Bondar în două seturi sigure.

Este al doilea titlu WTA 125k al sezonului pentru Ana, după cel reușit la Iași, în vară, când a învins-o pe Irina Begu în finală. În total, Ana ajunge acum la 3 titluri WTA125k în carieră.

Rezultatul din Parma o saltă 10 locuri pe Ana, pe locul 61 în ierarhia WTA, a doua româncă din clasamentul mondial după Sorana Cîrstea.

https://x.com/WTARomania/status/1705620162634793169?s=20