Fast
Final neașteptat pentru o săptămână excelentă

Excelentă în prima parte a meciului, Simona Halep pierde finala de la Doha cu Elise Mertens

Treizecizero | 16 februarie 2019

Simona Halep nu a reușit să ducă la capăt cu bine o săptămână grozavă la Doha; ea a pierdut finala cu Elise Mertens, 3-6, 6-4, 6-3.

Simona a dominat cu autoritate prima parte a meciului, la un moment dat legând o serie de 18 puncte consecutive cu care a rupt echilibrul la 3-3 în primul set și s-a desprins în al doilea.

După ce a întrerupt acea serie neagră și a luat și un time-out medical la 2-1 în setul secund, Elise a reintrat, treptat, în meci, reușind să se strecoare cu setul al doilea, deși Simona a părut în tot acest timp la cârmă. În decisiv, efortul depus în ultimele zile a ajuns-o din urmă pe Simona, care a primit și îngrijiri la talpa dreaptă între seturi. Cu o defensivă extraordinară, Mertens a făcut prima break și a reușit să-l ducă cu bine la capăt, pentru cel mai important titlu al carierei.

Simona a încheiat meciul cu 32 de lovituri direct câștigătoare (mai bine de jumătate venind de pe forehand) și 36 erori neforțate. Mertens a adunat 19 winners și 32 unforced errors. Simona a stat mai bine și la totalul punctelor câștigate per total în meci, 94 – 88. Însă la raportul conversiei mingilor de break, șansele neluate au costat-o pe Simona: 6 din 17, versus 7 din 10 pentru belgiancă.

Bilanțul Simonei în finale devine acum 18-16.

Simona urcă pe locul 2 în clasament și, dacă totul e ok din punct de vedere fizic, va fi la Dubai săptămâna a doua, unde este favorită 3 în turneul de categorie Premier 5 și va juca în turul al doilea cu învingătoarea dintre Eugenie Bouchard și Vera Lapko.

Cronica finalei, AICI.

AFoto: Jimmie48Photography