Ana – Sorana 1-1 pe iarbă. Ana Bogdan câștigă duelul românesc de la Eastbourne

Treizecizero | 26 iunie 2023


Ana Bogdan a câștigat confruntarea cu Sorana Cîrstea din turul inaugural de la Eastbourne, scor 6-3, 2-6, 6-3, în două ore de joc.

A fost a doua săptămână consecutivă în care cele două românce s-au aflat față în față în primul tur al unui turneu de iarbă. Data trecută, la Birmingham, Sorana fusese câștigătoarea, de asemenea în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3.

Per total, Ana conduce acum cu 3-1 în H2H-ul dintre cele două, victoriile ei anterioare înregistrându-se la US Open 2016 și București 2017.

Ca și la Birmingham, Ana a venit din calificări pe tabloul principal de la Eastbourne, după victorii cu Udvardy și Martic.

Numărul 61 în lume în această săptămână, Ana o va întâlni în runda următoare pe învingătoarea dintre Caroline Garcia, favorită 2, și Madison Brengle.

Sorana rămâne cu un record negativ la Eastbourne; ea a ajuns în optimi de finală la prima ei apariție la acest turneu (2010), dar de atunci a mai trecut o singură dată de primul tur. În schimb, Sorana se poate uita cu mai mult optimism către Wimbledon, turneul de Grand Slam care debutează săptămâna viitoare; numărul 36 mondial a ajuns de patru ori în turul al treilea la Londra.