Fast
Trei debutante

România și-a decis echipa pentru duelul din Fed Cup cu Rusia

Treizecizero | 28 ianuarie 2020

Știm acum oficial echipa României pentru meciul cu Rusia, de la Cluj, din săptămâna care va urma Australia Open.

Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, le-a nominalizat pe Ana Bogdan (98 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA), Raluca Olaru (48 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (209 WTA).

După cum Treizecizero a anunțat de la Melbourne, Irina Begu a decis să se retragă (cel puțin) pentru acest an, iar Monica Niculescu a spus, la rându-i, că nu se simte pregătită pentru a participa la Fed Cup. La rândul ei, Simona Halep a anunțat că, dintre competițiile la care poate reprezenta România, anul acesta va prioritiza turneul olimpic. De asemenea, Mihaela Buzărnescu e accidentată, iar Sorana Cîrstea ne-a confirmat că nu se pune problema să revină asupra deciziei de retragere din echipa de Fed Cup.

În aceste condiții, numărul 1 al României va fi Ana Bogdan; în ciuda ratării calificării pe tabloul principal de la AO, Ana traversează un moment bun, cu titlul de la Dubai, de la finalul anului trecut, cel mai important al carierei. Pentru al doilea loc la simplu, Florin Segărceanu și Alina Tecșor vor avea mai multe opțiuni din care să aleagă. Toate trei, debutante: Irina Bara, despre care am anunțat zilele trecute că va fi convocată, Gabi Ruse și Jacqueline Cristian au toate oportunitatea de a intra la simplu. De asemenea, pentru dublu sunt mai multe opțiuni: Raluca Olaru este cea mai experimentată dintre toate, cu o prezență constantă în echipa de Fed Cup. Irina Bara are și ea rezultate bune la dublu, în vreme ce Gabi Ruse și Jaq Cristian joacă des împreună și au reușit să joace finala de la București, anul trecut.

”O să fie un meci foarte greu si din păcate nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înțelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-și vadă de propriile interese, să-și vadă de carieră și să se menajeze. Pe de altă parte, avem acum un schimb de generații, pe care poate că îl făceam peste câțiva ani, și mă bucur că o să putem testa o echipă mai tânără cu jucătoare care au deja experiență internațională și este momentul să arate ce pot la echipa națională”, a declarat pentru site-ul federației Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al României.

Rusia va putea conta la simplu pe Ekaterina Alexandrova, una dintre jucătoarele în formă în acest început de an, cu un trofeu câștigat înainte de Australian Open, și pe Anastasia Pavlyuchenkova, care joacă în sferturile de finală la Australian Open.

În ciuda schimbărilor din echipă, Raluca Olaru ne-a spus că totul e posibil, chiar și așa: “Să vedem. E Fed Cup. Poate nici rusoaicele nu vin cu cea mai tare echipă. Poate Gabi Ruse sau altcineva are un break-through. Nu știi ce se poate întâmpla”, ne-a spus Ralu, care e pregătită să le ajute pe nou-venite în echipă cu orice: „Sunt la dispoziția echipei, așa cum am fost mereu”.

Cea mai recentă apariție a echipei de Fed Cup a României a fost semifinala pierdută dramatic în primăvara trecută, la Rouen.

Meciul cu Rusia se va disputa în zilele de 7 și 8 Februarie 2020, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, și contează pentru calificarea la Fed Cup Finals by BNP Paribas de la Budapesta, din 14-19 Aprilie 2020. 

Vineri, 7 februarie, meciurile vor începe de ora 16.00, iar sâmbătă, 8 februarie, programul începe de la ora 14.00. Biletele pentru acest meci sunt disponibile în rețeaua Bilete.ro.