Mihaela Buzărnescu continuă să câștige: reușește semifinale la Hobart!

Radu Marina | 11 ianuarie 2018

Mihaela Buzărnescu se califică în semifinalele turneului de la Hobart după o victorie în două seturi (7-6, 6-1) împotriva americancei Alison Riske. Aceasta este a doua semifinală WTA a carierei pentru Mihaela, ambele venite în numai câteva luni.

Calificarea în semifinale înseamnă că, de săptămâna viitoare, Mihaela Buzărnescu va intra în Top 50, va ocupa cel mai important loc al carierei (47). Din cele patru turnee WTA la care a participat până acum, Mihaela a reușit calificarea în semifinale la două din ele (Hobart și Linz) – o ascensiune improbabilă și spectaculoasă, despre care am scris pe larg.

Meciul de astăzi cu Riske a avut câte puțin din toate. De la începutul avântat al adversarei care părea să domine clar meciul, la revenirea Mihaelei de la 2-5 în primul set, ea salvând pe parcurs 5 (!) mingi de set. La trei dintre ele, jucate la 3-5, Mihaela a răspuns cu lovituri câștigatoare.

La fel ca și în meciul cu Friedsam, Buzărnescu a început mai greu și a avut nevoie de timp să înțeleagă ce joacă adversara și de unde să apuce meciul. Dacă în începutul de meci a fost surprinsă de mingile venite de la Riske și părea că nu își găsește ritmul, de la game la game românca a făcut ajustările necesare, i-a găsit punctele slabe, iar de acolo totul s-a cam terminat pentru Riske. De la 2-5, americanca a mai făcut 2 game-uri și a părut complet fără soluții.

E adevărat că Riske e o jucătoare care a mai pierdut multe astfel de meciuri, din situații de mingi de meci sau de set, meritul Mihaelei rămâne însă că a știut din nou să speculeze și să găsească rapid răspunsuri astfel încât să se pună în avantaj. Și toate astea lovind curajos, la limită și cu încredere.

Revenirea de la 2-5 la 5-5 e remarcabilă mai ales pentru felul în care a fost reușită. Având în față o adversară care a pus constant presiune la retur, românca s-a descurcat excelent ori de câte ori a servit pentru a rămâne în set. A pornit mereu cu dezavantaj în game-uri, a mai salvat 2 mingi de set la 5-6, asumându-și riscuri, jucând foarte bine și luând cele mai potrivite decizii în momentele grele.

Nici în tiebreak lucrurile nu au fost cu mult diferite. Mihaela s-a dus repede la 4-2, s-a văzut egalată și a ratat o minge de set la 6-4. A profitat în cele din urmă de un forehand ieșit mult în out al americancei, iar de acolo, cu primul set în buzunar, nu s-a mai uitat în urmă.

În setul doi, Mihaela a lovit mai bine, mai precis și a căutat să fie și mai agresivă. I-a ieșit tot ce a încercat, cumva normal, după revenirea reușită: winnere în lung de linie și în cross cu forehand-ul, servicii câștigatoare și multe puncte construite bine, încheiate cu veniri la fileu.

Pentru finală, Mihaela, care și-a aflat și adversara în primul tur la AO, va juca cu Lesia Tsurenko, favorită 5, cea care a trecut în două seturi clare (6-1, 6-1) de Aryna Sabalenka. Acesta va fi primul meci între cele două.

„E extraordinar, nu mă așteptam niciodată la aceste rezultate, să fiu sinceră. Pentru mine e ca un miracol, am visat la astea de când eram foarte tânără, dar nu am crezut că se vor mai întâmpla”.

„M-am gândit la buna mea prietenă Irina Bara, care joacă azi la Melbourne în primul tur de calificări. A fost condusă cu 5-3 în setul al treilea și a câștigat meciul. Mi-am zis „Oh, Doamne, cum a reușit asta?” Așa că asta m-a motivat și pe mine să cer mai mult de la mine azi”, a spus Mihaela, despre victoria de azi, în care a câștigat 11 din ultimele 13 game-uri.

 

La rândul ei, Monica Niculescu s-a retras înaintea meciului cu Elize Mertens, din sferturi, din cauza unei accidentări la gât. „Sunt dezamăgită, pentru că îmi place mult acest turneu. Am lovit un rever și am simțit o trosnitură la gât, iar de atunci nu mă pot mișca așa cum trebuie”, a spus Monica, ale cărei probleme medicale au afectat-o serios în sezonul 2017.

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

 


În Shop sunt disponibile și ultimele tricouri din primul set de 30-0 Onederful, 
tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! 

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi