Fast
„Am încredere în el”

Simona: „Sunt mulțumită cu decizia de a lucra cu Daniel Dobre. Avem o conexiune foarte bună”

Treizecizero | 20 martie 2019

Simona Halep a confirmat, formal, în timpul conferinței de presă premergătoare startului în turneul de la Miami, că va lucra în perioada următoare cu Daniel Dobre – antrenorul care a mai făcut parte din staff-ul ei în ultimii ani.

„Am lucrat cu el atât în perioada cu Darren, cât și înainte. Mă cunoaște foarte bine și mă simt mulțumită cu această decizie. Am încredere în el și am avut o colaborare bună în trecut. Faptul că mă simt bine în preajma lui e cel mai important lucru. Avem o conexiune bună, ceea ce face lucrurile mai ușoare”, a declarat Simona, citată de WTA, punând lucrurile în context, raportat la parteneriatul ei cu Darren Cahill, încheiat la finalul sezonului trecut.

„Am avut trei ani întregi cu Darren, pe care-i pot descrie drept cei mai buni. Faptul că un antrenor are încredere și crede în tine e cel mai important pentru tine, ca jucător, să te poți simți liber și încrezător pe teren”.

„Am nevoie să simt această conexiune, această inspirație de la antrenor. Sigur că mereu vrei un antrenor cât mai complet, dar după 20 de ani de jucat tenis nu poți să schimbi multe tehnic sau tactic, ceea ce înseamnă că lucrul cel mai important este conexiunea pe care o ai în echipă”, a completat Simona.

Halep va debuta la simplu contra învingătoarei dintre Johanna Larsson sau Taylor Townsend. Ea s-a înscris și la dublu, unde va forma o echipă inedită cu Julia Goerges.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1108416464900579330

Simona a fost întrebată și despre performanța Biancăi Andreescu. „Am văzut câteva highlights, am văzut că a jucat foarte bine. Am văzut de acum câțiva ani că e suficient de valoroasă să le înfrunte pe sportivele de top. A făcut o treabă excelentă și aș vrea să o felicit. Are un viitor foarte bun în față; e tânără și nu se gândește la presiune în momentul de față. E suficient de puternică să gestioneze și presiunea”, a spus Simona, amintindu-și că s-a antrenat cu Bianca la Montreal, în 2016. „Îmi amintesc că am avut o sesiune de antrenament acolo și că i-am zis că are deja un nivel care să-i permită să facă trecerea la profesioniști. Nu am mai lovit cu ea de atunci”.

Simona a glumit, spunând că se simte bătrână, raportat la câte jucătoare foarte tinere au apărut în ultima perioadă. „Când văd fete de 17, 18 ani mă simt în vârstă și nu-mi place! Dar e un lucru bun pentru tenis, toată lumea are o șansă să câștige acum. Faptul că toate turneele sunt deschise face lucrurile mai interesante pentru fani, dar și pentru noi. Nu e ca înainte, când Serena câștiga totul; lucrurile stau un pic altfel acum”.

Într-un interviu complex acordat Treizecizero în 2017, Daniel Dobre a vorbit pe larg despre viața din interiorul echipei Simonei, despre cum a cunoscut-o pe aceasta și despre potențialul ei încă incomplet atins.

Într-o altă mutare, Mihaela Buzărnescu lucrează de la Miami cu Artemon Apostu-Efremov, fostul antrenor al Irinei Begu.