Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

De ce pierde și când va câștiga Mihaela Buzărnescu?

„Sunt unele stări de care nu scapi decât prin meciuri, nu le scuturi decât dacă mergi la următorul turneu și îți demonstrezi ție că poți câștiga meciuri”

Radu Marina 17 februarie 2019

După meciul pierdut cu Jelena Ostapenko la Doha, Mihaela Buzărnescu a ajuns la șase înfrângeri consecutive în acest start de sezon. Sunt chiar 10, dacă ne amintim că Mihaela a reușit ultima ei victorie la Montreal, în august 2018, când a trecut de chinezoaica Qiang Wang, înainte să se accidenteze și să se retragă (la mijlocul setului decisiv) cu Elina Svitolina, în turul doi.

Accidentarea asta la gleznă i-a oprit brusc ascensiunea. Ajunsă în Canada după turneul câștigat la San Jose, primul ei titlu WTA, Mihaela Buzărnescu - care-n perioada aia juca nu doar foarte bine, dar și spectaculos - s-a văzut nevoită să ia o pauză de aproape două luni de zile de la tenis și viața în circuit.

După maratonul ultimilor doi ani, nu puțini fani ai ei și-au spus, căutând motive de optimism, că Mihaela avea oricum nevoie de pauză; că sezonul 2018 e oricum spre final; că Mihaela va reveni și mai puternică în 2019.

Dar acum, după alte câteva meciuri pierdute la rând, aceiași fani apar ușor îngrijorați: „Ce se întâmplă cu Mihaela?“ - se întreabă mulți. „De ce pierde și când va câștiga?“. Simple întrebări, complicate răspunsuri.

Îți place?