Podcasts

Adrian Cruciat și Artemon Apostu: Irina Begu, cariere, circuit

Treizecizero | 2 mai 2017

Adrian Cruciat și Artemon Apostu-Efremov ne-au vizitat la redacție imediat după meciul de Fed Cup dintre România și Marea Britanie, în care Irina Begu adusese punctul al treilea pentru România. Fusese un weekend greu pentru toate părțile implicate, iar în față urmau alte zile încărcate. Dar când discuția a început să prindă, parcă nu ne-ar mai fi venit s-o oprim.

Am discutat despre evoluția celor doi antrenori, ale căror cariere au intrat în atenția fanilor de tenis odată cu parteneriatul de succes cu Irina Begu. Unul care n-a fost scutit de perioadele lui dificile, iar cea mai recentă s-a lăsat și cu o schimbare. „Am decis de comun acord ca eu să nu mai fac parte din echipă”, ne-a spus Adrian, adăugând că nici n-a apucat să discute despre asta cu Artemon. Cei doi buni prieteni au însă în continuare proiecte comune cu alți sportivi; am vorbit și despre asta, despre trendul echipelor de antrenori care aleg să lucreze cu un grupuleț de 6-7 jucători. Iar Adrian ne-a povestit și despre celălalt job al lui, cel de comentator de tenis.

Au fost, ca și la prima ediție, cea cu Daniel Dobre (partea întâi | partea a doua | partea a treia), multe observații prețioase din bucătăria tenisului, despre cum gândesc sportivii sau cum gestionează dificultățile turului; am avut, din nou, ocazia să vedem cât de diferite sunt, uneori, percepțiile din exterior față de cum văd lucrurile un sportiv și echipa lui. Artemon ne-a vorbit despre planurile viitoare ale Irinei și ne-a reamintit un adevăr simplu: „Sportivii de mare valoare nu se găsesc la fiecare colț de stradă”.

Urmărește secțiunea Podcasts pentru următoarele episoade.

Îți place?