Fast
Sferturi!

Simona Halep face un meci excelent, câștigă cu Mertens și se califică în sferturile Australian Open!

Treizecizero | 27 ianuarie 2020

Simona Halep a avut toate răspunsurile în meciul din optimile de finală cu Elise Mertens, câștigând în fața belgiencei în două seturi, într-un meci intens: 6-4, 6-4 pentru Simona, care se califică în sferturile de finală la Australian Open pentru a patra oară în carieră. Este, de asemenea, al 14-lea sfert de Grand Slam per total în carieră pentru Simo.

Citește cronica aici | declarațiile Simonei, aici | declarațiile lui Darren Cahill, aici.

Meciul a început cu Mertens trăgând din toate pozițiile; mai agresivă decât de obicei, parcă încercând să trimită un mesaj dincolo de fileu, Mertens a început rapid să adune winners și unforced, dar Simona a luat primul game strâns al zilei, făcând break-ul pentru 2-1. Mertens a trecut apoi în față pentru 4-3 pe serviciu, într-o perioadă a jocului în care Simona n-a făcut neapărat ceva greșit, dar n-a reușit să iasă la suprafață în câteva puncte intense. De la 3-4 însă, Simona a trecut în față într-o manieră impresionantă, preluând controlul prin adâncimea și plasamentul de top al loviturilor. Fiecare punct a părut o construcție complexă, sfârșită aproape de fiecare dată în schimburile importante cu punct pentru Simona. Ea s-a îmbarcat într-o serie de șase game-uri consecutive, cu care a rupt echilibrul meciului.

Dar Mertens nu era gata; belgianca a răspuns cu două game-uri consecutive în setul doi, pe fondul unui respiro al româncei. Simona s-a recalibrat cu un hold pentru 4-2, dar a scăpat apoi un serviciu la 4-3 și s-a intrat iar într-o zonă de echilibru, care ne-a făcut să ne reamintim de finala de la Doha. Însă tot Simona a luat game-ul următor, unul intens, la a patra minge de break, servind apoi meciul cu succes: o victorie de calitate, în fața unui adversar puternic.

A fost a treia victorie în patru meciuri cu Mertens pentru Simo și a doua în Slamuri, în ambele cazuri, în optimi. Precedenta a fost la RG 2018, turneu pe care Simona l-a câștigat ulterior.

„A fost un meci bun din punct de vedere al tenisului, și cred că și fizic a fost ridicat nivelul. Ea a jucat foarte bine, a jucat un pic diferit față de meciurile de dinainte, dar și eu am fost solidă pe picioare, am lovit mingea destul de puternic. Game-urile pe care le-am pierdut au fost pentru că am jucat un pic mai moale, dar și ea a fost la un nivel ridicat. Mă bucur enorm că am reușit să câștig acest meci în două seturi”, a spus Simona, la conferință. Toate declarațiile Simonei sunt în articolul de aici.

În turul următor, Simona o va întâlni pe Anett Kontaveit, care a învins-o în trei seturi, 6-7, 7-5, 7-5, pe Iga Swiatek. Simona o conduce cu 2-0 în h2h pe Swiatek, ambele, victorii clare în 2017. Este primul sfert de Slam al lui Kontaveit.

Simona a fost în formă și la interviul de după meci; a admis că a fost stresată amintindu-și că și la Doha a avut dificultăți în a converti un avantaj de un set și un break. A râs când a venit vorba despre promisiunea de a dona câte 200 de dolari pentru fiecare situație în care se uită urât către boxa ei și a povestit că ascultă aceleași cântece ca la Wimbledon, „poate va funcționa din nou”.

Citește și: Darren Cahill, despre Simona: „Iubește competiția, lupta. Dacă pierde, 10 minute mai târziu s-a scuturat de eșec și e gata de următorul. Asta înseamnă să fii un competitor adevărat”

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1221613275777064961?s=20
https://twitter.com/AustralianOpen/status/1221613859519201280?s=20
https://twitter.com/treizecizero/status/1221612657234468864?s=20
https://twitter.com/AustralianOpen/status/1221612079574069248?s=20

Toți cititorii care se abonează la 30-0+ sau își prelungesc abonamentul până pe 31 ianuarie intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! 

Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.