Simona: „A fost o luptă strânsă pe fiecare punct”. Swiatek: „A început să schimbe, are mai multe opțiuni la dispoziție”

Adrian Țoca | 14 februarie 2021

La conferința de presă de după meciul cu Iga Swiatek, Simona Halep ne-a spus că ajustările pe care le-a făcut după pierderea primului set au fost decisive pentru victorie:

„Aveam în vedere că nu trebuie să îi dau ritm, ceea ce am făcut în primul set, iar asta a fost o mică greșeală. Am încercat apoi să îi dau cât mai lung și s-o fac să se miște, să alerge. Ceea ce a mers foarte bine. Iarăși serviciul a mers foarte bine, m-a ajutat mult azi”, a spus Simona, adăugând că a simțit presiunea pe măsură ce setul decisiv s-a apropiat de linia de sosire:

„Da, finalul a fost încordat, și am simțit că ea a început să joace mai bine în ultimele game-uri și că era mai concentrată decât la începutul setului. Nu a renunțat la niciun punct, ceea ce-ți face viața mai dificilă, dar și eu am făcut la fel, și sunt fericită că am fost un pic mai puternică la sfârșit. 

Am simțit presiunea când am servit, dar serviciul m-a susținut astăzi, așa cum a făcut-o toată săptămâna. Așa că sunt foarte fericită cu ce am jucat azi și în toate meciurile.”

Citește declarațiile complete ale Simonei aici.
Citește analiza meciului aici.

Simona nu crede că meciul a avut vreun moment decisiv, ci mai degrabă o luptă continuă:

„Cred că nu a existat un moment cheie, a existat o bătălie strânsă pe fiecare punct. Ea nu a cedat nici pe final, ba chiar a crescut un pic nivelul jocului, dar faptul că am fost puternică mental, puternică fizic, am stat acolo și mi-am făcut treaba așa cum am considerat că este cel mai bine după primul set m-a ajutat să câștig.” 

Pentru Simona urmează acum Serena Williams, în reeditarea finalei de la Wimbledon din 2019, și bineînțeles că referințele și comparațiile cu acel meci s-au ținut lanț în conferința de presă. Simona a spus că e deja obișnuită să joace cu Serena și știe la ce să se aștepte. 30-0 a întrebat-o ce crede că trebuie să facă în meciul de marți:

„Ceea ce fac tot timpul când joc contra ei. Mă concentrez pe mine, mă concentrez să nu fac jocul pe care ea îl dorește. Încerc să fiu mai agresivă uneori, să deschid terenul cât se poate de bine și să și returnez, chiar dacă are cel mai puternic serviciu din circuit, încerc să fac cât mai multe cu returul. Nu mă gândesc la meciul din 2019. Am încredere, bineînțeles, că a fost un meci foarte solid și l-am simțit 100 la 100, am fost capabilă să câștig contra ei în acea manieră, mai ales pe iarbă, dar niciun meci nu seamănă cu altul. Sunt pregătită pentru orice.”

Simona: „Mă simt bine. Nu aș vrea să-mi dau o notă, dar mă simt foarte bine, și de la zi la zi mi-e mai bine. Dar depinde și cu cine joc, puterea adversarei, dar sunt bine. Sunt bine.”

Iga: „A început să schimbe, a jucat foarte inteligent. Am mult respect pentru ea, pentru că pare că are mai multe opțiuni la îndemână”

Poloneza a descris cum a trăit meciul: „Sunt destul de dezamăgită, pentru că primul set a fost aproape perfect pentru mine. Poate nu atât de perfect ca la French Open, dar am simțit că joc bine și … Dar bineînțeles, Simona și-a schimbat tactica, cred. Și ea a zis că a început să joace cu mai mult topspin, și cred că asta a fost elementul care m-a făcut să-mi fie mai dificil să-mi controlez loviturile.

În setul al doilea am simțit că nu mai am multă energie, așa că am încercat să economisesc pentru al treilea, iar când mi-am pierdut serviciul, nu am putut recupera. Așa-i tenisul.” 

Întrebată de ce i-a fost dificil să vină cu propriile ajustări la ajustările Simonei, Iga a spus că s-a simțit obligată să atace mai mult.

Proiect oferit de

„Loviturile ei au devenit mult mai grele decât în primul set. Am simțit că trebuie să atac mai mult, pentru că ajungea la tot. În setul doi am făcut multe erori neforțate la început și am simțit că poate e mai bine să mă concentrez pe al treilea, dar în decisiv am dat totul. Și da, am greșit mai mult ca în primul, dar ea a jucat extraordinar. 

A început să schimbe, a jucat foarte inteligent. Am mult respect pentru ea, pentru că pare că are mai multe opțiuni la îndemână. Iar când ceva nu funcționează cum trebuie pentru ea, pur și simplu schimbă tactica, iar asta e grozav. Cred că e o diferență între campioni și jucătorii cu mai puțină experiență, pentru că eu nu am simțit că am atâtea opțiuni azi. 

Poate că am jucat prea pe forță și am riscat prea mult, dar asta pentru că ea ajungea la tot ce puneam eu în teren și trebuia să închid punctul de cinci ori într-un schimb.” 

Serena: „În această fază a turneului, sunt gata pentru oricine. Sunt sferturile unui Grand Slam. Am fost aici de mai multe ori decât pot număra. Asta e atitudinea pe care trebuie să o am: voi fi gata pentru oricine”.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Cele mai noi