Fast
România bate Cehia!

România câștigă cu Cehia în deplasare și se califică în semifinalele Fed Cup! Ce rezultat formidabil pentru tenisul românesc!

Treizecizero | 10 februarie 2019

Performanță fantastică pentru tenisul românesc: România a învins și eliminat Cehia în deplasare în sferturile de finală ale Grupei Mondiale Fed Cup, după ce Irina Begu și Monica Niculescu au reușit o victorie superbă contra celei mai bune perechi de dublu din lume, Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

A fost 6-7, 6-4, 6-4 pentru fetele noastre care au adus astfel punctul decisiv României, într-un meci absolut dramatic, de trei ore. Era 2-2 la general înainte de dublu, după ce Simona Halep a câștigat cu Karolina Pliskova, iar Katerina Siniakova a egalat, învingând-o pe Mihaela Buzărnescu.

Cronica pe larg a meciului câștigat de Irina și de Monica este aici.

Este a doua oară în istoria României când echipa se califică în semifinalele Fed Cup, dar e prima oară de când competiția se joacă în actualul format.

România va întâlni în aprilie Franța, în semifinale, în deplasare. Franța, cu Julien Benneteau în noua lui calitate de căpitan nejucător, și cu Caroline Garcia și Alize Cornet titulare la simplu, a câștigat în deplasare contra Belgiei. Meciul se va juca în weekendul 20-21 aprilie, chiar înaintea startului sezonului de zgură.

Cealaltă semifinală va opune Australia lui Ashleigh Barty și Belarusul Arinei Sabalenka.

Cehia, care a câștigat șase din ultimele opt ediții ale Fed Cup și 11 în total, a fost și rămâne forța numărul 1 în tenisul feminin; până azi, cehoaicele nu mai pierduseră acasă din 2009.

Mai mult, înaintea meciului de dublu, româncele plecau ca outsidere în fața unei perechi care a câștigat două titluri de Grand Slam în 2018.

Azi a fost însă ziua formidabilei echipe a României: ziua în care calitatea excepțională a Simonei Halep, spiritul de luptă inspirațional al dublului Monica Niculescu și Irina Begu și dorința Mihaelei Buzărnescu au făcut diferența. Fed Cup se câștigă în echipă, iar România a fost o echipă fantastică azi.

Reacțiile fetelor de după meci sunt aici.

Cronica meciului de dublu, aici.

https://twitter.com/RamonaToderas/status/1094749873692381184

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥