Fast
Primele reacții

Fetele din echipa României: „A fost o experiență extraordinară. Ne iubim suporterii. Nu o să ne oprim aici”

Codruț Baciu | 10 februarie 2019

Euforice în acea incredibilă dezlănțuire de emoții și de sentimente de la finalul meciului, fetele și-au găsit cuvintele cu greu printre lacrimile de bucurie. Iar la conferință, explicabil, nu mai aveau stare: voiau să fugă și să sărbătorească!

Cea care a dat tonul luptei azi cu grozava victorie contra Pliskovei, Simona Halep pune sus de tot această reușită a României: ”A fost o super zi. Aproape cea mai frumoasă zi din cariera mea. Nu o să ne oprim aici.”

Fetele care au adus punctul decisiv ne-au spus cum au trăit meciul. „A fost epuizant. Nu am cuvinte. A fost o experiență extraordinară. Echipa a fost super”, a început Monica.

„M-am antrenat foarte bine zilele astea, dar nu știam cum va ieși. Am avut energie până la ultimul punct. A fost senzațional”. Iar apoi, a completat în stilul său caracteristic: „Mă bucur că pot reprezenta România. Să bați o asemenea echipă la ea acasă este ceva senzațional”.

Irina nu i-a uitat pe fani: ”Am avut emoții, cred că s-a văzut asta. Dar am luptat punct cu punct. Nu am cuvinte pentru galeria noastră. Sunt impresionată de ce au făcut în aceste două zile. La dublu nu aveam nimic de pierdut, iar asta a contat”.

Moni a completat hâtru: „Cred că a contat și turneul ăla în Hua Hin (n. red.: turneu câștigat de Monica și Irina). Nu știu cum am făcut. Dorința, am vrut atât de mult să câștigăm! Eu am fost peste tot pe teren pentru că am vrut s-o ajut pe Irina. Ce înseamnă această semifinală? Înseamnă că suntem o echipă grozavă.”

Ana Bogdan s-a consumat mult pentru fetele care au jucat: „Am trăit la intensitate maximă fiecare moment, vă dați seama, de azi-dimineață suntem aici, ne-am antrenat, apoi au jucat fetele. Le felicit din inimă. Am simțit că am murit și am înviat. Am făcut istorie pentru România. Ne iubim suporterii, nici n-am simțit că suntem în Cehia. Și chiar îmi doresc ca acest vis al nostru să devină realitate: trofeul să vină acasă”.

Miki Buzărnescu, poate cea mai emoționată dintre fete, a spus că se bucură și le felicită pe colegele sale. ”Suntem o adevărată echipă și sper că vom avea succesul acesta și în continuare. Și să pot ajuta și eu în următoarele meciuri. Sunt foarte fericită, eram trup și suflet pe margine, nu mai puteam”.

De cealaltă parte, Petra Kvitova a felicitat echipa României pe Twitter, la fel ca și Karolina Pliskova, care a spus că echipa României a fost mai bună. Și Darren Cahill a fost printre cei care au transmis un mesaj de felicitare pentru România.

Concluzia a venit de la Florin Segărceanu, în engleză: „Ce să mai zici? Ce zi! Din iad în rai. A fost incredibil, un vis devenit realitate. Suntem în semifinale, avem o echipă extraordinară. Și nu ne vom opri până nu vom câștiga tot”.

Foto: FedCup.com

***

Cu ocazia meciului Cehia – România, am pregătit un pachet Fed Cup în Shop: combină orice tricou Romanian Tennis is Fire cu orice totebag și primești pentru acest pachet un preț special de 99 lei, valabil doar în intervalul vineri – duminică. Reducerea totală este de 35 de lei se aplică folosind codul de voucher 30-0isFire.