Fast
Marius își încheie săptămâna magică

Marius lasă o impresie frumoasă, dă tot ce are în finala cu Roger, dar Federer câștigă titlul la Basel!

Treizecizero | 28 octombrie 2018

Marius Copil a pierdut finala de la Basel cu Roger Federer, cea mai importantă partidă a carierei sale, dar după un meci în care a lăsat din nou o impresie foarte frumoasă. A fost 7-6 (5), 6-4 pentru Federer, care câștigă a noua oară titlul la Basel și ajunge la 99 de titluri în carieră.

Dar lui Roger nu i-a fost deloc ușor. Marius i-a făcut viața grea, a dat tot ce a avut azi și a pornit mai bine în ambele seturi, făcând break primul de fiecare dată, înainte ca Federer să revină. În primul set, diferența a fost aproape insesizabilă, dar Roger a luat tiebreak-ul după ce Marius a ales neinspirat o scurtă la jumătatea tiebreak-ului. Setul secund, după ce a făcut iar break și s-a desprins la 3-0, Marius și-a pierdut din prospețime și a coborât eficiența pe propria servă, o armă atât de redutabilă întreaga săptămână. A câștigat cel mai lung și mai spectaculos schimb al meciului în game-ul al șaptelea, dar imediat după și-a pierdut serviciul. Federer a intuit oportunitatea și a fugit cu ultimele două game-uri, nu înainte ca Marius să își procure o minge de rebreak la 5-4.

Marius va urca pe locul 60 de săptămâna viitoare, după un turneu în care a venit din calificări și i-a învins pe parcurs, printre alții, pe Marin Cilic și pe Alexander Zverev.

Cronica meciului este AICI.

https://twitter.com/treizecizero/status/1056581241695297536

https://twitter.com/ATPWorldTour/status/1056579638737207297

https://twitter.com/Camelia30_0/status/1056573912622993408

***

O nouă finală pentru tenisul românesc pe final de sezon 2018

Scriam în ultimul articol în care am făcut bilanțul rezultatelor românești că „dacă Marius Copil sau Horia Tecău nu ne fac o bucurie pe ultimii metri ai sezonului masculin, înseamnă că jucătoarele și jucătorii din România închid anul 2018 cu un nou bilanț fantastic, în ton cu direcția ultimilor cinci ani: 10 titluri și 11 finaleWTA și ATP, simplu și dublu”.

Ei bine, Marius ne-a făcut o surpriză colosală, așa că iată bilanțul refăcut.

Jucătorii români în 2018, titluri și finale, ATP și WTA, simplu și dublu:

Titluri:

Simona Halep – Roland Garros
Simona Halep – Shenzhen
Simona Halep, Irina Begu – dublu, Shenzhen
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Dubai
Raluca Olaru (cu Anna Blinkova) – dublu, Rabat
Mihaela Buzărnescu / Raluca Olaru – dublu, Strasbourg
Irina Begu / Andreea Mitu – dublu, București
Mihaela Buzărnescu – San Jose
Simona Halep – Montreal
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Winston Salem

Finale:

Simona Halep – Australian Open
Mihaela Buzărnescu – Hobart
Marius Copil – Sofia
Mihaela Buzărnescu – Praga
Mihaela Buzărnescu (cu L. Marozava) – dublu, Praga
Simona Halep – Roma
Mihaela Buzărnescu (cu Heather Watson) – dublu, Nottingham
Mihaela Buzărnescu/Irina Begu – dublu, Eastbourne
Simona Halep – Cincinnati
Raluca Olaru/Irina Begu – dublu, Tashkent
Raluca Olaru/D. Jurak – dublu, Moscova
Marius Copil – Basel

***

Bunătăți din Shop-ul 30-0 despre care tu și prietenii tăi ar trebui să știți:

1. Pachetul One e reeditat: după ce tricourile Onederful au fost sold-out, pachetul One, dedicat Simonei, revine și e compus acum din tricoul Onederful Tricolor și ediția a doua a albumului foto Simona de Păstrat. Cum Simona va încheia un nou sezon pe locul 1 în lume, iată un cadou perfect pentru fanii ei: c combinație de două produse populare, la un preț mult mai avantajos.

 

2. Tricoul „N-o să”. Considerat de mulți dintre voi (și de noi :D) drept cel mai bun tricou făcut de 30-0. „N-o să” vorbește pentru sine. Prinde o mărime aici, cât încă mai găsești!

3. Neînvinșii. Cartea colegei Andreea Giuclea e o colecție grozavă de povești motivaționale a unora dintre cei mai buni sportivi români. Merită să le ducem aceste povești mai departe, fie și ca o formă de inspirație pentru viitorii campioni, de care sportul românesc are atâta nevoie.

4. „Povestea Primului Slam”. Unii dintre voi i-ați zis „carte”, alții, „revistă”. Dar cei mai mulți ați descris-o drept o publicație la standardele cele mai înalte, așa cum găsim în străinătate, despre campionii altora. Ei bine, avem și noi campionii noștri world-class. Simona Halep și titlul ei câștigat la Roland Garros sunt în centrul acestei colecții de articole, reportaje, interviuri și texte de opinie, colecție pe care n-o mai găsiți nicăieri în altă parte.

5. Tricoul „Icecream”. Iubim cu toții tenisul de ne topim după el. Ce mod mai bun de a transmite asta decât printr-un tricou cu mesaj? Tennis to melt for. 

6. Ești genul care preferă bundle-urile? Iată un super pachet, care cuprinde toate produsele de print scoase vreodată de 30-0, în cea mai avantajoasă ofertă cu putință: album foto + trei reviste, la un super preț promoțional, disponibil un timp limitat.

7. Îți plac stickerele 30-0? Acum sunt disponibile și în pack-uri de 7 sau de 10, la un preț mai bun.

Verifică aici toate produsele din Shop.