Fast
Raluca în 2018: 2 titluri, 2 finale

Raluca Olaru adaugă încă o finală în contul performanțelor românești în sezonul 2018

Treizecizero | 19 octombrie 2018

Raluca Olaru încheie puternic sezonul 2018, cu o nouă finală WTA la dublu. Raluca și partenera ei din această săptămână, croata Darija Jurak, au fost învinse în meciul pentru titlu de la Moscova de perechea Alexandra Panova / Laura Siegemund, 6-2, 7-6, într-o oră și 35 de minute.

După un prim set în care au fost mereu cu un pas în spate, având dificultăți în a-și face serviciul și trebuind să înfrunte 10 mingi de break (opt salvate), Raluca și Darija au echilibrat finala în setul secund, dar cel mai aproape de câștigarea lui au fost când au condus cu 6-5. N-au putut forța break-ul, iar în tiebreak, Siegemund și Panova s-au impus cu 7-2, tranșând astfel meciul.

Raluca și Jurak pierduseră un singur set în drumul spre finală, în victoria, 6-4, 4-6, 10-8 cu N.Kichenok/Rodionova.

Este a doua finală în ultimele săptămâni pentru Raluca, după ce jucase și meciul pentru titlu la Tashkent, alături de Irina Begu. Ea a câștigat două titluri anul acesta, iar bilanțul ei în carieră devine acum de 9 titluri și 9 finale.

În urma acestui rezultat, Ralu saltă opt locuri în clasamentul de dublu, până pe 44.

Raluca Olaru nu e singura română și nici măcar singura Raluca aflată într-o săptămână bună la dublu. În Luxemburg, surpriza vine de la Raluca Șerban. Tânăra în vârstă de 21 de ani, care a jucat în calificări la simplu cu Eugenie Bouchard și i-a luat un set, a primit un wildcard la dublu împreună cu bulgăroaica Isabella Shinikova. Iar  cele două outsidere au profitat de șansa oferită, iar după un walk-over cu Monica Niculescu/Margarita Gasparyan, le-au învins pe favoritele 1, experimentatele L.Kichenok/K.Srebotnik. Raluca și Isabella joacă în semifinale cu Lapko/Minella.

Dacă Raluca nu produce o nouă surpriză, sau dacă Marius Copil sau Horia Tecău nu ne fac o bucurie pe ultimii metri ai sezonului masculin, înseamnă că jucătoarele și jucătorii din România închid anul 2018 cu un nou bilanț fantastic, în ton cu direcția ultimilor cinci ani. 10 titluri și 11 finale WTA și ATP, simplu și dublu, au adunat reprezentanții noștri în acest an, cu cireașa de pe tort reprezentată de primul titlu de Grand Slam la simplu câștigat în ultimele decenii.

 

Jucătorii români în 2018, titluri și finale, ATP și WTA, simplu și dublu:

Titluri:

Simona Halep – Roland Garros
Simona Halep – Shenzhen
Simona Halep, Irina Begu – dublu, Shenzhen
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Dubai
Raluca Olaru (cu Anna Blinkova) – dublu, Rabat
Mihaela Buzărnescu / Raluca Olaru – dublu, Strasbourg
Irina Begu / Andreea Mitu – dublu, București
Mihaela Buzărnescu – San Jose
Simona Halep – Montreal
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Winston Salem

Finale:

Simona Halep – Australian Open
Mihaela Buzărnescu – Hobart
Marius Copil – Sofia
Mihaela Buzărnescu – Praga
Mihaela Buzărnescu (cu L. Marozava) – dublu, Praga
Simona Halep – Roma
Mihaela Buzărnescu (cu Heather Watson) – dublu, Nottingham
Mihaela Buzărnescu/Irina Begu – dublu, Eastbourne
Simona Halep – Cincinnati
Raluca Olaru/Irina Begu – dublu, Tashkent
Raluca Olaru/D. Jurak – dublu, Moscova

***

Un premiu pentru cititorii noștri!

Vrem să îndulcim tristețea fanilor Simonei care nu o vor vedea în Singapore și nu mai devreme de 2019, cu un mic concurs pentru voi.

Scoatem la bătaie un prosop original Roland Garros 2018, Grand Slam-ul câștigat de Simona anul acesta. Îl vom acorda, prin tragere la sorți, unuia dintre acei cititori care fac o comandă în Shop-ul Treizecizero (indiferent de valoare), începând de joi, 18 octombrie, și până duminica viitoare, 28 octombrie, odată cu sfârșitul Turneului Campioanelor.

Numele persoanei câștigătoare va fi anunțat pe site la finalul perioadei de participare.

În shop vei găsi, printre altele, tricouri și reviste inspirate de Simona, pe care o așteptăm cu gânduri bune să revină în sezonul următor.

Le găsești pe toate AICI.