Fast
Săptămâna perfectă pentru Feliciano

Feliciano Lopez reușește două titluri la Queens, Andy Murray sărbătorește revenirea cu trofeul de dublu

Treizecizero | 23 iunie 2019

Într-un weekend în care Ashleigh Barty a devenit numărul 1 mondial, Roger Federer a câștigat Halle pentru a 10-a oară, iar Sofia Kenin a câștigat titlul la Mallorca după ce a salvat trei mingi de meci, nici celălalt turneu al săptămânii nu a rămas cu nimic mai prejos când vine vorba de enormitatea realizării din finală.

La 37 de ani, Feliciano Lopez a devenit al treilea wildcard din istoria turneului de la Queens care câștigă titlul la competiția londoneză (urmându-le lui Lendl și Sampras), după o finală strânsă cu un alt veteran, Gilles Simon: 6-2, 6-7, 7-6. „Credeam că cel mai bun moment al carierei mele a fost titlul de acum doi ani, dar nu, acesta e”, a spus Feliciano, care a câștigat Queens și în 2017.

Anul acesta, triumful lui a fost chiar mai improbabil: un jucător croit parcă pentru jocul pe iarbă, dar cu mai puține reușite lângă numele lui față de câte ar fi meritat, poate, tenisul pe care-l poate produce, Feliciano a venit la Londra cu doar trei victorii reușite pe tablourile principale ale turneelor ATP de anul acesta. Părea că Lopez se îndreaptă spre finalul carierei, mai cu seamă că rolul său post-cariera de jucător e deja bine stabilit, el preluând de anul acesta rolul de director al turneului de la Madrid. Acest final s-ar putea să fie în continuare la fel de aproape, însă, după acest weekend de poveste, Feliciano va avea foarte puține regrete.

Patru dintre cele șapte titluri ATP ale lui Lopez au venit pe iarbă; acesta din urmă s-ar putea, cum spunea și spaniolul după meci, să fie cel mai prețios: anterior finalei, el a revenit de trei ori consecutiv de la pierderea primului set, în victoriile cu maghiarul Fucsovic, cu Milos Raonic, și cu foarte talentatul canadian Felix Auger-Aliassime. Simon, la rându-i, încerca să câștige primul său titlu pe iarbă; însă în drum spre finală a petrecut șase ore pe teren pentru a-i bate pe Mahut și pe Medvedev. Bilanțul lui Gilles în finale devine acum de 14-8.

Și poate că Feliciano nu a mai avut multă energie rămasă după finală, dar cu siguranță a avut adrenalină suficientă cât să-l poarte și prin finala de dublu. Acolo, el și cu Andy Murray au reușit de asemenea să câștige titlul, învingându-i în finală pe Ram/Salisbury, 7-6, 5-7, 10-5.

S-a scris, astfel, un weekend sublim pentru Feliciano și o revenire improbabilă pentru Andy Murray, care câștigă un trofeu la primul său turneu de după operația de la șold suferită la începutul anului. „M-am simțit relaxat la începutul săptămânii, dar emoțiile au crescut, pe măsură ce am avansat în turneu. Cred că instictele mele competitive s-au activat”, a spus Murray, adăugând că șoldul nu i-a cauzat nicio durere și totul arată cât se poate de bine. „Voi încerca să progresez, dar deocamdată nu contează nimic altceva decât că-s pe teren”, a spus Andy, adăugând că nu se aștepta să câștige turneul săptămâna aceasta.

CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0!

Comandă-l de AICI. Ediție limitată!