Fast
Sofia nu mai e de ignorat

Sofia Kenin câștigă titlul la Mallorca, după ce salvează trei mingi de meci cu Belinda Bencic

Radu Marina | 23 iunie 2019

Sofia Kenin e noua campioană de la Mallorca, după victoria, 6-7, 7-6, 6-4, obținută în fața Belindei Bencic, în care Kenin a salvat trei mingi de meci la 4-5 în setul doi. Americanca traversează cea mai bună perioadă a carierei – optimi la Roland Garros, victoria la Serena Williams, intrarea în top 30 – și câștigă acum al doilea titlu al anului după Hobart, iar de luni va ocupa un nou career high ranking (28).

Cu victorii la Ons Jabeur, Elise Mertens (favorita 4), Anastasija Sevastova (favorita 2, finalistă anul trecut), și acum Belinda Bencic (favorita 3), Kenin confirmă relația bună pe care o are cu acest turneu, unde anul trecut reușea cel mai important rezultat la nivelul circuitului WTA prin accederea în semifinale. “Sunt foarte fericită să fiu aici, iubesc atmosfera de la acest turneu. În fiecare an joc bine aici și cred că acest turneu e un fel de talisman pentru minea”, spunea Kenin înaintea finalei.

Cât despre Bencic, ea scapă din mână acest titlu, deși vreme îndelungată a fost jucătoarea care a dominat meciul. Dar, chiar și după această înfrângere frustrantă există motive de optimism pentru ea: poate construi pe această săptămână, mai ales pe victoriile obținute cu Amanda Anisimova sau Angelique Kerber, în semifinale.

Finala a fost echilibrată, chiar ușor dramatică. La cum a început meciul însă, cu Bencic câștigând primele opt puncte și având șanse de a se desprinde la 4-0, n-ai fi zis că vom avea parte de o partidă de trei seturi – dintre care două tiebreak-uri –  încheiată după mai bine de două ore de joc. Cea care a venit tot timpul din urmă, fiind obligată să recupereze ori să confirme a fost Sofia Kenin, aflată la a treia finală WTA din carieră (toate trei jucate anul ăsta).

Kenin, care a intrat pentru prima dată în top 30 după Roland Garros, a lăsat tot ce a avut în finala asta. S-a zbătut să revină, a alergat continuu și a reușit, de fiecare dată, să treacă rapid peste perioadele în care Bencic a surclasat-o. N-a jucat cel mai bun tenis al ei vreme îndelungată, dar a refuzat să piardă – iar atitudinea asta i-a câștigat meciul: așa s-a produs revenirea în primul set, de la 0-3 la 4-3, o revenire care însă n-a putut fi dusă la capăt, Benic dominând clar în tiebreak. Tot această atitudine pozitivă avea să o ajute să revină în setul doi de la 4-5 , salvând trei mingi de meci (a contat și mâna întinsă de Bencic cu câteva duble greșeli). A egalat, a condus și a întors-o pe elvețiancă, reușind să câștige tiebreak-ul pe fondul unui joc extrem de agresiv; a debordat de încredere și entuziasm după acele mingi de meci salvate.

Ajunse în decisive, echilibrul s-a păstrat o vreme. Amândouă și-au făcut cu ușurință serviciul, majoritatea game-urilor fiind câștigate la zero. Dar plusul de încredere, și mai ales al vitezei de execuție a fost la Kenin, jucătoarea care și-a ridicat treptat nivelul de joc și odată scăpată din ghearele înfrângerii a început să lovească liber, relaxat și din plin. Break-ul reușit la 4-4, care a fost decisiv pentru soarta meciului așa l-a obținut: fiind agresivă, dictând ritmul și obligându-și adversara să lovească din poziții defensive.

https://twitter.com/MallorcaOpen/status/1142872447932358657?s=20

CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0!

Comandă-l de AICI. Ediție limitată!