Fast
Zi bună la serviciu

Agresivă și hotărâtă, Simona și-a făcut rost de încă un meci scurt. Exact ce era indicat înainte de sferturi

Camelia Butuligă | 4 iunie 2018

Acesta a fost un meci ideal pentru optimile unui Slam: Mertens este o adversară cu un stil de joc suficient de bun pentru a o activa pe Simona, dar nu foarte dificil pentru a-i pune mari probleme pe zgură. Loviturile plate și dinamice ale belgiencei se potrivesc mai bine pe hard decât pe suprafața roșie, unde ca să ai succes cu acest gen de tenis trebuie să lovești extrem de tare; altfel, spinul domnește. Mertens nu produce foarte mult efect și se pare că nici nu-l gestionează bine, lucru evident după meciul ei din prima rundă contra lui Lepchenko, din care abia a scăpat. Am fost în tribunele micului teren 6 atunci și pot spune următoarele despre Elise: este o jucătoare agilă pentru 1,78, are o atitudine foarte bună pe teren și gândește jocul. Azi însă nu a avut cu ce să-i pună mari probleme Simonei.

Soarta meciului a început să se contureze încă de la acel game de 10 minute de la 1-1 în primul set, când Simona i-a făcut break. De la pierderea primului set cu Riske în turul unu, Simona are pe teren aceeași expresie hotărâtă, de concentrare fixă. Mi se pare că nu mai lasă oportunitățile să treacă așa ușor pe lângă ea, nici pe propriul serviciu, nici pe cel al adversarei. Azi a făcut 6 breakuri din 9 șanse și nu i-a dat lui Mertens decât un break din două șanse, și acela într-un moment în care meciul era oricum jucat.

Elementul cheie aici a fost serviciul, pe care belgianca nu i l-a putut ataca – Simona a făcut doar un game slab pe propriul serviciu, când conducea detașat în setul doi. Cifrele ei au fost impecabile (75% pe primul și mai multe puncte câștigate cu doiul decât cu primul, printre care și un as!). De partea cealaltă, Elise a fost atacată și pe primul, dar și pe al doilea, cu care a reușit să câștige doar 28% din puncte.

Intrată în schimburi, Simona nu prea a stat la tatonări și a început să deschidă terenul din prima, mai ales cu reverul în cros, care a pregătit multe din winnerele ei de azi. Un start bun este mană cerească și te scutește de multe bătăi de cap mai târziu, și în meci, și în turneu. Acel break monumental de la 1-1 a stabilit tonul setului și al meciului. Aflată în față, Simona și-a setat viteza la un nivel confortabil, destul cât să o sufoce pe Mertens cu presiunea în schimburi. A terminat meciul cu un raport pozitiv între lovituri câștigătoare și greșeli neforțate: 16-13. Numărul winnerelor a fost de asemenea mai mare decât de obicei pentru ea, semn că nivelul de agresivitate e mai ridicat, după cum a declarat și în interviul de după meci.

https://twitter.com/Camelia30_0/status/1003581703217139712

https://twitter.com/Camelia30_0/status/1003579000885796865

Următoarea adversară va fi de alt calibru – Angelique Kerber, care a arătat până acum un nivel foarte bun. Angie nu a pierdut niciun set până aici și, relevant, a scos-o în două seturi grele pe Bertens, o specialistă a suprafeței.

Citește și declarațiile Simonei de la conferința de presă: „Nu simt presiune din partea țării mele”

 

Citește și – Andrea Petkovic, despre Simona: „Ce joacă ea este tenis clasic. Alergi, alergi, alergi și speri și te rogi la Dumnezeu pentru viața ta, dar la final tot pierzi punctul”

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!