Fast
Reeditarea semifinalei AO18

Simona Halep și Angelique Kerber se revăd prima dată de la thrillerul jucat la Melbourne. Va urma un altul?

Treizecizero | 4 iunie 2018
Roland Garros este oferit de

Va fi un nou episod al rivalității Simona Halep  – Angelique Kerber, după ce jucătoarea germană și-a continuat traseul pe undeva neașteptat de bun la Roland Garros cu o altă victorie clară, 6-2, 6-3 cu Caroline Garcia. Kerber, care a mai trecut de Mona Barthel, Ana Bogdan și Kiki Bertens, a absorbit încă o dată foarte bine o ofensivă îndreptată împotriva ei, amețind-o pe Garcia cu mingi moi și obligând-o să greșească des.

Meciurile dintre Simona și Angelique sunt deja de notorietate în lumea tenisului, mai mereu echilibrate până în ultima secundă, dominate de raliuri istovitoare, unghiuri fascinante și efort complet, la toate astea adăugându-se inevitabilele răsturnări de situație.

Am întrebat-o pe Simona dacă faptul că se va juca pe zgură (suprafață pe care s-au întâlnit doar o dată în nouă ocazii) va schimba în vreun fel dinamica meciului.

„Nu cred că se va schimba foarte mult. Stilul ei e același pe toate suprafețele, eu pot să spun că joc mai bine pe zgură, dar asta nu înseamnă mare lucru. Trebuie să fiu într-o stare bună și să lupt, că e meci de luptat.”

„Te mai simți ‘specialistă pe zgură’, așa cum te percep mulți, sau mai degrabă ești o jucătoare adeptă a suprafețelor rapide”, am mai întrebat-o.

„Din punct de vedere al rezultatelor, am jucat bine pe toate suprafețele, nu pot să spun care e suprafața mea preferată, dar îmi place mai mult jocul pe zgură.”

„De fiecare dată a fost greu cu Kerber, și mă aștept să fie la fel. Sunt pregătită mental, sunt pregătită fizic. Sunt gata să înfrunt această provocare și sunt gata să mă bucur de ea”, a mai spus Simona în engleză, la conferința de presă de după victoria cu Mertens, conferință detaliată în articolul de aici.

Angie nu se așteaptă nici ea la altceva: „Amândouă ne apărăm excelent, dar amândouă încercăm să devenim tot mai agresive. La trasul liniei, mă voi concentra tot pe jocul meu. Știu la ce să mă aștept, dar voi încerca să iau meciul în mâinile mele, să fiu mai agresivă și să îmi iau oportunitățile atunci când o să apară. Dar cred că va fi un meci lung, dar sunt pregătită. Pentru astfel de meciuri ne antrenăm, așa că îl aștept”, a spus Kerber, la conferința de presă de după victoria cu Garcia.

Meciul de miercuri o să fie a zecea întâlnire dintre cele două, Simona preluând conducerea în head-to-head (5-4) în cel mai dramatic dintre moduri, după ce a învins-o în semifinalele Australian Open, 6-3, 4-6, 9-7. Într-un meci cu o miză și o încărcătură imense, Simona a pornit ca din pușcă în primul set, apoi a ratat două mingi de meci la 5-4 în decisiv, salvând, la rându-i, două mingi de meci la 5-6.

A fost considerat meciul turneului și rămâne la loc de frunte pe lista celor mai spectaculoase meciuri ale anului, o bogăție de puncte spectaculoase, reacții impresionante din partea ambelor și imagini greu de uitat, precum cea ajunsă ulterior și pe coperta ediției a doua a albumului foto Simona de păstrat.

 

După ce Simona a câștigat primele trei întâlniri din head-to-head, Kerber a luat patru din următoarele cinci, toate desfășurate în 2016, anul ei de grație. Kerber a scos-o pe Simona de la Wimbledon în acel an, învingând-o apoi și în Singapore. Simona a regăsit drumul spre victorie în Australia, ceea ce înseamnă că miercuri se vor vedea pentru a treia oară la un Slam.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/956429462857424896

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de