Fast
Românii, 3-1 în prima zi

Start excelent: trei victorii românești în prima zi de la Wimbledon

Radu Marina | 4 iulie 2017
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Irina Begu o învinge pe Naomi Broady

Irina Begu o învinge în două seturi pe Naomi Broady şi se califică pentru a treia oară în turul doi la Wimbledon, punând astfel capăt seriei de 4 înfrângeri consecutive în turneele de Grand Slam. Irina nu a mai trecuse de turul doi la un Slam de anul trecut de la Roland Garros.

E o victorie care dă multă încredere şi care o poate ajuta să schimbe direcția ultimelor luni. În meciul de azi Irina a simţit mingea foarte bine şi s-a văzut că are câteva meciuri în picioare pe iarbă după finala reuşită săptămâna trecută la turneul ITF de la Southsea. A intrat bine în meci, a lovit curat şi a căutat mai tot timpul reverul englezoaicei, o lovitură puternică, dar care produce multe erori, mai ales când e deplasată. În majoritatea schimburilor de pe linia de fund Irina a fost de fiecare dată superioară, ea fiind cea care impunea ritmul de fiecare dată.

Broady nu a făcut un meci tocmai rău, iar asta e un semn bun în ceea ce o priveşte pe Irina. A reuşit câteva lovituri bune, am văzut-o venind de câteva ori la fileu ori făcând serviciu-voleu cu mult succes, însă ori de câte ori Irina intra în teren, Naomi era depăşită de situaţie, încerca să forţeze lovitura şi apărea greşeala. Tot la capitolul asta, Irina a reamintit că reverul ei rămâne o armă redutabilă; azi a reuşit câteva super lovituri în lung de linie cu reverul, ultima chiar la mingea de meci.

În meciul următor, Begu o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Sabine Lisicki şi Ana Konjuh. Pe Konjuh, Irina a învins-o categoric acum 2 ani la Roland Garros, iar pe Lisicki a învins-o în ultimul lor jucat la Miami anul trecut, meci în care Begu a revenit de la 0-5 în setul decisiv.

Ce a spus Irina după meci, AICI.

 

Ana Bogdan reuşeşte prima victorie la Wimbledon

Ana Bogdan se califică în premieră în turul doi la Wimbledon după o victorie în două seturi la chinezoaica Ying – Ying Duan. E o victorie importantă pentru Ana, fiind prima ei victorie la o jucătoare din top 100 în acest sezon; pe lângă asta, Duan nu e o adversara deloc facilă pe iarbă, am văzut asta recent la Eastbourne în meciul jucat împotriva Simonei. E o jucătoare masivă, generează multă forţă şi are un serviciu foarte puternic. Azi, însă, Duan a fost luată pe nepregătite de determinarea Anei.

La Roland Garros, în interviul dat pentru 30-0, Ana spunea că îşi doreşte tare mult să facă un rezultat bun la Wimbledon. Câteva săptămâni mai târziu, iat-o reușind prima victorie la Wimbledon, după un meci tare convingătoare; acum Ana se apropie din nou de top 100.

Azi, Ana nu şi-a pierdut niciodată serviciul (de fapt, în primul set a pierdut doar 5 puncte cu serviciul), a părut în control de la început şi până la final şi nu a dat niciun semn de slăbiciune. După ce a obţinut break-ul în primul set nu s-a mai uitat în urmă; au fost game-uri în care a reuşit 3-4 lovituri direct câştigătoare consecutive, iar la serviciu a fost în zi mare.

Următoarea adversara va fi Caroline Garcia, care a trecut categoric de Jana Cepelova, 6-1, 6-1. Cu franţuzoaica va fi puţin mai diferit. Caroline aAre un joc mai aşezat, loveşte bine de pe ambele, are un serviciu înşelător – variază bine, e capabilă să servească cu mult kick, dar şi plat şi vine cu multă încredere după sfertul de finală reuşit la Roland Garros, primul din cariea ei.

Ce a spus Ana Bogdan după meci, AICI.

 

 

Marius Copil pierde în patru seturi cu Gojwczyk

După un prim set disputat pierdut strâns în tie-break, Marius a început setul doi mult mai convingător. Pe serviciu a fost din ce în ce mai solid (a pierdut doar 4 puncte cu primul serviciu), a venit în faţă de câteva cu (nu a pierdut niciun punct la fileu în setul doi) şi s-a dus rapid la 5-2, încheind setul cu două servicii câştigătoare.

În setul trei a părut că se ţine bine până la 3-4. De acolo s-a rupt complet jocul. A făcut câteva duble, au venit câteva erori de pe forehand, şi-a pierdut serviciul şi în ciuda unor mingi de break avute când Peter Gojowczyk servea pentru setul trei, nu a mai putut recupera diferenţa, iar neamțul a avut de fiecare dată răspuns.

De altfel, cum spunea și Marius, meciul s-a jucat în bună măsură în termenii lui Gojowczyk; Marius a lovit cu teamă, încordat, de aici

În primul game al setului patru s-a jucat ultima tentativă a lui Marius de a mai intra în meci. Deși a salvat trei mingi de break la rând, a avut o şansă de a-şi face serviciul; totuşi, după un voleu ratat şi o nouă eroare neforţată cu forehand-ul şi-a pierdut serviciul. Efectul acestei ratări s-a simţit imediat, iar meciul a galopat rapid spre eșec.

În ciuda înfrângerii, progresul lui Marius din acest sezon s-ar traduce prin paşi mici, dar siguri. E un sezon în care a bifat multe căsuţe, a legat câteva victorii, a intrat pe tablourile principale la Grand Slam, e în top 100 şi sunt semne încurajatoare.

Ce a spus Marius după meci, AICI.

 

Azi intră în concurs Sorana Cîrstea (vs Kiki Bertens) și Monica Niculescu (vs Magdalena Rybarikova), ambele fiind programate în primul set de meciuri al zilei.