Fast
Românii, 3-1 în prima zi

Start excelent: trei victorii românești în prima zi de la Wimbledon

Radu Marina | 4 iulie 2017
Doneaza

Irina Begu o învinge pe Naomi Broady

Irina Begu o învinge în două seturi pe Naomi Broady şi se califică pentru a treia oară în turul doi la Wimbledon, punând astfel capăt seriei de 4 înfrângeri consecutive în turneele de Grand Slam. Irina nu a mai trecuse de turul doi la un Slam de anul trecut de la Roland Garros.

E o victorie care dă multă încredere şi care o poate ajuta să schimbe direcția ultimelor luni. În meciul de azi Irina a simţit mingea foarte bine şi s-a văzut că are câteva meciuri în picioare pe iarbă după finala reuşită săptămâna trecută la turneul ITF de la Southsea. A intrat bine în meci, a lovit curat şi a căutat mai tot timpul reverul englezoaicei, o lovitură puternică, dar care produce multe erori, mai ales când e deplasată. În majoritatea schimburilor de pe linia de fund Irina a fost de fiecare dată superioară, ea fiind cea care impunea ritmul de fiecare dată.

Broady nu a făcut un meci tocmai rău, iar asta e un semn bun în ceea ce o priveşte pe Irina. A reuşit câteva lovituri bune, am văzut-o venind de câteva ori la fileu ori făcând serviciu-voleu cu mult succes, însă ori de câte ori Irina intra în teren, Naomi era depăşită de situaţie, încerca să forţeze lovitura şi apărea greşeala. Tot la capitolul asta, Irina a reamintit că reverul ei rămâne o armă redutabilă; azi a reuşit câteva super lovituri în lung de linie cu reverul, ultima chiar la mingea de meci.

Simona

În meciul următor, Begu o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Sabine Lisicki şi Ana Konjuh. Pe Konjuh, Irina a învins-o categoric acum 2 ani la Roland Garros, iar pe Lisicki a învins-o în ultimul lor jucat la Miami anul trecut, meci în care Begu a revenit de la 0-5 în setul decisiv.

Ce a spus Irina după meci, AICI.

 

Ana Bogdan reuşeşte prima victorie la Wimbledon

Ana Bogdan se califică în premieră în turul doi la Wimbledon după o victorie în două seturi la chinezoaica Ying – Ying Duan. E o victorie importantă pentru Ana, fiind prima ei victorie la o jucătoare din top 100 în acest sezon; pe lângă asta, Duan nu e o adversara deloc facilă pe iarbă, am văzut asta recent la Eastbourne în meciul jucat împotriva Simonei. E o jucătoare masivă, generează multă forţă şi are un serviciu foarte puternic. Azi, însă, Duan a fost luată pe nepregătite de determinarea Anei.

La Roland Garros, în interviul dat pentru 30-0, Ana spunea că îşi doreşte tare mult să facă un rezultat bun la Wimbledon. Câteva săptămâni mai târziu, iat-o reușind prima victorie la Wimbledon, după un meci tare convingătoare; acum Ana se apropie din nou de top 100.

Azi, Ana nu şi-a pierdut niciodată serviciul (de fapt, în primul set a pierdut doar 5 puncte cu serviciul), a părut în control de la început şi până la final şi nu a dat niciun semn de slăbiciune. După ce a obţinut break-ul în primul set nu s-a mai uitat în urmă; au fost game-uri în care a reuşit 3-4 lovituri direct câştigătoare consecutive, iar la serviciu a fost în zi mare.

Următoarea adversara va fi Caroline Garcia, care a trecut categoric de Jana Cepelova, 6-1, 6-1. Cu franţuzoaica va fi puţin mai diferit. Caroline aAre un joc mai aşezat, loveşte bine de pe ambele, are un serviciu înşelător – variază bine, e capabilă să servească cu mult kick, dar şi plat şi vine cu multă încredere după sfertul de finală reuşit la Roland Garros, primul din cariea ei.

Ce a spus Ana Bogdan după meci, AICI.

 

 

Marius Copil pierde în patru seturi cu Gojwczyk

După un prim set disputat pierdut strâns în tie-break, Marius a început setul doi mult mai convingător. Pe serviciu a fost din ce în ce mai solid (a pierdut doar 4 puncte cu primul serviciu), a venit în faţă de câteva cu (nu a pierdut niciun punct la fileu în setul doi) şi s-a dus rapid la 5-2, încheind setul cu două servicii câştigătoare.

În setul trei a părut că se ţine bine până la 3-4. De acolo s-a rupt complet jocul. A făcut câteva duble, au venit câteva erori de pe forehand, şi-a pierdut serviciul şi în ciuda unor mingi de break avute când Peter Gojowczyk servea pentru setul trei, nu a mai putut recupera diferenţa, iar neamțul a avut de fiecare dată răspuns.

De altfel, cum spunea și Marius, meciul s-a jucat în bună măsură în termenii lui Gojowczyk; Marius a lovit cu teamă, încordat, de aici

În primul game al setului patru s-a jucat ultima tentativă a lui Marius de a mai intra în meci. Deși a salvat trei mingi de break la rând, a avut o şansă de a-şi face serviciul; totuşi, după un voleu ratat şi o nouă eroare neforţată cu forehand-ul şi-a pierdut serviciul. Efectul acestei ratări s-a simţit imediat, iar meciul a galopat rapid spre eșec.

În ciuda înfrângerii, progresul lui Marius din acest sezon s-ar traduce prin paşi mici, dar siguri. E un sezon în care a bifat multe căsuţe, a legat câteva victorii, a intrat pe tablourile principale la Grand Slam, e în top 100 şi sunt semne încurajatoare.

Ce a spus Marius după meci, AICI.

 

Azi intră în concurs Sorana Cîrstea (vs Kiki Bertens) și Monica Niculescu (vs Magdalena Rybarikova), ambele fiind programate în primul set de meciuri al zilei.

 

Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română