Fast
Cum își vede Ana Bogdan evoluția

Ana Bogdan: „Sunt și motive de bucurie, destule, dar nu mă pot mulțumi cu atât. Vreau mai multe meciuri”

Adrian Țoca | 29 mai 2017
Roland Garros este oferit de

Ana Bogdan a admis la conferința de după înfrângerea cu Jabeur că a greșit tactic și că încă nu este obișnuită cu turneele mari, drept dovadă că zilele lungi de la Paris s-au adunat și e posibil să o fi afectat azi.

Pe de altă parte, spune că nu vrea să petreacă prea mult timp gândindu-se la acest meci și încearcă să se concentreze pe ce are de îmbunătățit. Am întrebat-o fix despre asta, dar și despre ce fel de inspirație adună din prezențele tot mai dese la turneele mari.

 

Ana Bogdan despre…

Ons Jabeur și meciul de azi

„Am urmărit-o un pic și știam cam ce fel de joc are, însă nu mă așteptam să facă atât de puține greșeli și nu mă așteptam să dea atât de multe scurte din niște poziții din care alte jucătoare pe care le-am întâlnit până acum nu ar fi făcut lucrul ăsta. M-a surprins de multe ori. Da, a avut clar un joc foarte variat. Probabil a fost și ceva presiune, pentru că știam că odată ce aș fi câștigat acest meci, aș fi intrat în top 100 și e lucrul pe care-l doresc de foarte mult timp. Dar nu este ultima șansă, cu siguranță, adică nu vreau să mă gândesc foarte mult la meciul ăsta, și vreau să merg mai departe”

Cum ar fi putut contracara

„Să joci cât mai lung și cât mai plasat, adică să nu-i dai ocazia să pună acele scurte sau să controleze ea jocul. Din păcate, eu nu am făcut lucrul ăsta astăzi. Am jucat destul de scurt și nu am accelerat mingile pe cât trebuia să o fac.”

Atmosfera marilor turnee

„Sunt de zece zile aici și am stat în fiecare zi într-o continuă… nu pot să spun presiune, însă tensiune, aș spune, pentru că am avut și meciurile din calificări, iar pregătire în fiecare zi, recuperare, pregătire fizică, antrenamente, și mai ales, am stat în jurul a foarte, foarte multă lume. E o cu totul altă atmosferă la turneele de mare slam și atunci oboseala și-a spus un pic cuvântul. Nici concentrarea mea n-a fost de 100% astăzi. În meciurile trecute am putut să fac față mult mai bine presiunii, însă astăzi parcă nu mai aveam atât de multă energie, nu mai aveam atât de multă putere de concentrare ca în zilele trecute.”

Părțile bune din această experiență

„Am avut niște meciuri foarte bune în calificări, am jucat foarte foarte bine, cel puțin în ultimul meci chiar am jucat un pic peste ceea ce mă așteptam eu. Am fost foarte motivată și foarte concentrată și este pentru prima dată când câștig atât de multe meciuri la Roland Garros și este pentru prima dată când sunt pe tabloul principal, deci am motive destule de bucurie, însă e clar că nu mă pot mulțumi cu atât.”

La ce vrea să lucreze

„La serviciu, cu siguranță. Și la mișcarea în teren, care cred eu că mai trebuie îmbunătățită. La lovituri decisive… Și să joc cât mai multe meciuri, pentru că în fiecare zi joci cu altfel de jucătoare, trebuie să aplici altă tactică, în fiecare zi trebuie să ai alte arme pe care să le folosești, și atunci trebuie să mă antrenez din nou.

În perioada următoare poate voi lua o mică pauză și voi sta mai mult acasă să mă antrenez, pentru că am avut deja destule turnee, adică… Anul trecut am jucat 16 turnee tot anul, iar până acum (și suntem abia la jumătatea anului) am 14 sau 15, ceea ce e destul. Chiar mi-e dor de casă, am umblat foarte mult în lunile astea. Îmi doresc câteva zile să mă relaxez și apoi să încep din nou antrenamentele.”

Planuri de viitor

„În primul rând, vreau să mă pregătesc un pic pentru sezonul de iarbă, pentru că este cu totul alt joc, cu totul altă mișcare în teren, mai ales că voi fi pe tabloul principal la Wimbledon. Acolo îmi doresc tare mult să fac un rezultat foarte bun. Trebuie pregătit sezonul de iarbă, nu se compară cu celelalte. Și apoi, sezonul de hard, care va fi foarte lung.  Cu siguranță cred că pot face mai mult de Top 100, însă aș vrea să nu mă mai gândesc la acest lucru, să nu mai fie o presiune pentru mine intrarea în Top 100, să mă focusez pe a îmbunătăți tot ce am de îmbunătățit, pentru că știu că se vor aduna și că așa voi putea avea rezultatele pe care le vreau și voi ajunge automat în top 100.”

Ce o inspiră din marile turnee

„Sunt multe jucătoare pe care le urmăresc – bine, nu pot să spun că-mi doresc să fiu ca ele, pentru că fiecare are stilul său, are viața sa, are drumul său, adică vreau să fiu complet altfel –  însă le urmăresc la antrenamente, le urmăresc evoluția, văd ce fac și-n afara terenului, cum se recuperează, pentru că sunt lucruri destul de importante.”

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de