Fast
Înfrângere dură

Simona pierde zdravăn cu Garbine Muguruza în finala de la Cincinnati

Treizecizero | 20 august 2017

Simona Halep a pierdut categoric finala de la Cincinnati cu Garbine Muguruza, 6-1, 6-0. Simona pierde astfel și al treilea meci în care a jucat anul acesta cu locul 1 pe masă.

Simona a încheiat meciul cu 18 erori neforțate, 11 dintre ele venind pe forehand, lovitura care a tras-o mult în jos azi. Când nu a greșit cu dreapta, Simona a lovit scurt și pe centru, o combinație, poate, între emoțiile și presiunea momentului și o lipsă de idei cu care să contracareze jocul foarte compact al lui Garbine. Nici lungurile de linie nu au ajutat-o deloc, iar serviciul doi a fost permanență sub atac. Simona a reușit un singur game în care a jucat aproape de nivelul obișnuit, la 3-0 în setul doi, când Muguruza și-a ținut serviciul abia după 12 minute, salvând și singurele două mingi de break de care a beneficiat Halep.

Pe larg despre meci, AICI.

Iar declarațiile Simonei de după finală sunt AICI.

Garbine confirmă titlul de la Wimbledon cu încă o săptămână excelentă, în care le-a mai învins pe Keys de la trei mingi de meci, și pe liderul mondial Karolina Pliskova.

Locul 1 mai are de așteptat; Garbine Muguruza se implică și ea acum în lupta pentru primul loc, alături de Pliskova, Simona și Svitolina. Ca fapt divers, e al doilea an consecutiv când la Cincinnati o jucătoare intră în finală cu șansa de a deveni numărul 1. Anul trecut, Kerber a ratat oportunitatea, fiind învinsă de Pliskova (6-3, 6-1), dar germanca și-a luat revanșa în finala US Open, învingând-o pe Pliskova și preluând locul 1.

*

Simona: „În sinea mea, am încercat. Ce iau din aceste două turnee? O finală și două meciuri foarte proaste”

Simona a fost, încă o dată, directă și onestă la conferința de presă, asumându-și eșecul: „Întâi de toate, ea a jucat foarte bine. A lovit foarte puternic, iar după câteva game-uri, încrederea mea a scăzut. Am încercat să lovesc mingea tare, dar nu am reușit. Apoi am încercat să fac un pas în spate și nici asta n-a fost bine. Nu știu ce ar fi trebuit să fac azi, dar cred că ea a fost prea bună.

A fost diferit față de săptămâna trecută, în Toronto, unde nu am simțit deloc mingea în semifinale. Azi am simțit mingea, dar cred că n-am ținut pasul cu ritmul jocului, și de asemenea am încercat să joc jocul ei, să lovesc prea tare. Nu știu exact ce n-a mers, dar știu că trebuie să uit și să merg mai departe, pentru că am un turneu important săptămâna viitoare. Așa că nu vrea să cad prea mult și să supra-analizez. Am avut un feeling prost pe teren, o zi proastă, dar e doar ziua de azi.”.

Simona a simțit apoi nevoia să posteze pe Twitter o declarație după meciul de azi: