Fast
Simo se oprește la Wimbledon

Simona nu-și poate face loc prin ambuscada pregătită de Hsieh, se oprește în turul al treilea la Wimbledon

Treizecizero | 7 iulie 2018
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep a pierdut în turul al treilea la Wimbledon după o luptă epuziantă cu Su-Wei Hsieh, în care a ajuns până la un punct de victorie. Hsieh a câștigat 3-6, 6-4, 7-5, salvând o minge de meci.

Dificultatea meciului era anticipată de toată lumea, în frunte cu însăși Simona. Dar, până la urmă, se părea că tot ce va ceda Simona azi va fi un set și câteva schimburi superbe pentru highlights.

Simona a acceptat hărțuiala permanentă impusă de jocul neortodox al lui Hsieh. Dar până la urmă a plătit prețul multiplelor șanse de break neluate, sau a unor puncte pe care nu le-a închis suficient de convingător, situații care au ajuns-o din urmă.

Simona a accelerat în startul decisivului și găsit calea să o țintuiască locului de câteva ori pe Hsieh și să-și găsească culoar pentru lovituri direct câștigătoare imparabile. S-a desprins la 5-2. Dar n-a fost suficient: Hsieh a revenit încă o dată, făcându-i break Simonei când aceasta servea pentru meci. În game-ul următor, Simona a avut o minge de meci, dar Hsieh a atacat curajos. Apoi a făcut break într-un alt game monstru și a revenit, salvând două mingi de break pentru a-și asigura victoria.

Simona a încheiat meciul cu 29 de winners, versus 31 de erori neforțate (26 / 36 la Hsieh), cu 8 puncte din 17 la fileu și cu 7 / 23 conversia la mingile de break. Procentajul punctelor câștigate de Simona pe primul serviciu a fost de 58 la sută, în vreme ce pe al doilea a câștigat 41 la sută.

Liderul mondial ratează calificarea în a doua săptămână a Wimbledon pentru prima dată din 2015 încoace.

Pentru ea urmează însă o vacanță binemeritată, după cea mai frumoasă performanță a carierei, și o șansă să aibă timp să se bucure, în sfârșit, de ce a realizat.

Simona va rămâne pe locul 1 la finalul turneului, indiferent de numele campioanei.

Analiza meciului e AICI.

Iar declarațiile Simonei de după meci, AICI