Simona Halep: „Poate că pe oameni îi bucură pasiunea mea pentru tenis”

Adrian Țoca | 2 iulie 2022

(Londra)

Înapoi în săptămâna a doua la Wimbledon, ca și cum n-ar fi lipsit. 10 victorii la rând la All England Club. „Da, dar șapte sunt de acum trei ani”.

Rămasă singura câștigătoare de Wimbledon de pe tabloul feminin, Simona Halep era mulțumită de faptul că a trecut fără mari emoții de prima parte a competiției și că se poate concentra, de acum, pe partea de business a turneului.

„Sunt bucuroasă, evident, că sunt în a doua săptămână. Cred că a fost o primă săptămână foarte bună, am jucat bine, sunt mulțumită de felul în care am jucat, dar știu că pot să fac mai bine. Și în fiecare zi îmi împing limita să fiu mai agresivă și să joc mai ofensiv.” 

Un turneu în care crește, încet-încet, ca nivel și confort. A făcut asta, spune ea, cu „muncă din greu”.

„Și am încercat să cer mai mult de la mine, să joc ce am vrut să joc, și să dau tot ce am mai bun în fiecare zi. Nu am avut semne de întrebare în ce mă privește venind aici, pentru că știam că dacă muncesc din greu și fac ce am de făcut, o să fie bine. Așa că sunt bucuroasă de cum a curs săptămâna asta. Am jucat un tenis bun. Mă uit înainte către săptămâna a doua și să încerc să mă îmbunătățesc de la o zi la alta.”

Nivelul ei de încredere de acum, comparativ cu startul turneului, e și el mai bun. 

„În ultima vreme am avut ceva probleme cu încrederea, dar e normal după ce anul trecut n-am câștigat prea mult. Dar, din nou, felul în care am muncit m-a făcut să mă simt mai bine. Simt că fizic sunt puternică, eu mă simt puternică, mă simt unde trebuie să fiu. Nu mai sunt îngrijorată în ce privește accidentările. Iar tenisul va veni. Dacă fac în fiecare zi ce trebuie să fac, sunt foarte încrezătoare că o să joc acel tenis de la cel mai înalt nivel.” 

Proiect oferit de

Adică tenisul de acum trei ani. Tenisul „perfect”, spune Simona, care-i o perfecționistă. Îi vin acele amintiri în gând, atunci când e la Wimbledon?

„Am întotdeauna amintirile de atunci, e greu să le uit. Turneul din 2019 a fost cel mai bun al carierei. Meciurile pe care le-am jucat atunci au fost perfecte. O să am întotdeauna acele amintiri și am mereu încrederea că jocul meu este bun pe iarbă. 

Ori de câte ori te întorci la un turneu pe care l-ai câștigat ultima oară, ai încredere, pentru că ai sentimentul turneului. Dar, pe de altă parte, fiecare dată e diferit. În opinia mea, nu trebuie să te gândești atât de mult la anul în care ai câștigat. Trebuie să iei totul meci cu meci și să-ți faci treaba. Asta e cel mai important.”

Am întrebat-o, inspirat de un tweet trimis în timpul meciului ei cu Magdalena Frech de jurnalista New Yorker Louisa Thomas, ce anume din jocul ei crede îi bucură pe oamenii care o urmăresc. (n.a. Louisa e cea care a scris unul dintre primele portrete importante despre Simona în presa internațională; a scris, de asemenea, și pe 30-0 ca special guest)

„Asta îmi spune mereu și antrenorul, că îi place cum joc”, râde Simona, în mijlocul întrebării.

„Nu știu, e greu de răspuns.

Poate și pasiunea mea pentru tenis, faptul că la fiecare punct ba mă enervez, ba mă bucur, am multe stări și multe emoții, poate și asta. 

Dar, din punctul meu de vedere, cred că am un tenis frumos din punct de vedere tehnic. Adică loviturile sunt curate, sunt frumoase, poate asta-i ceva care îi bucură pe oameni. Dar e greu să răspund.” 

 

Foto: Profimedia Images

DRIVEN este o serie editorială oferită pe 30-0 de Porsche. De-a lungul anului, citește interviuri, analize și reportaje clasice 30-0 cu și despre jucătoarele de top din România și nu numai.

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Cele mai noi