Fast
Revenire pe linia de finiș

Simona Halep evadează, întoarce meciul cu Roberta Vinci de la două puncte de eșec

Treizecizero | 9 mai 2017

Favorita 3 a turneului de la Madrid a întors în ultimul minut cu Roberta Vinci, continuând astfel seria de victorii de la turneul spaniol. Simona a câștigat în trei seturi, 6-3, 2-6, 7-6 (2). Halep a revenit când nu mai era loc pentru eroare; ajunsă la 2-5 și 15-30 în decisiv, în urma unei perioade de joc foarte inspirat a italiencei, Simona a strâns din dinți și a adunat punct cu punct, împingând meciul în tiebreak, unde s-a desprins repede.

Citește aici analiza despre revenirea in extremis a Simonei.

Simona o va întâlni pe Sam Stosur în turul următor la Madrid. Scorul întâlnirilor dintre cele două este acum de 4-4; Simona a câștigat-o pe cea mai recentă, revenirea similar de dramatică cu cea de azi, dar și pe cea de anul trecut de la Madrid, jucată atunci în semifinale.

„Jocul Robertei nu este deloc ușor de contracarat, pentru că slice-urile ei sunt foarte dificil de pus înapoi. A lovit, de asemenea, și foarte puternic cu forehandul azi. La fel serviciul, totul. A jucat incredibil. Am fost aproape să pierd, da. Dar am rămas puternică și concentrată. Nu am abandonat lupta. Asta face acest meci mult mai important pentru mine. Înseamnă mult”, a spus Simona, care a făcut din nou referiri și la munca depusă pe plan mental.

„Am muncit mult. Cred că azi a fost foarte bine, poate cel mai bine pe anul acesta”, a spus ea, cu referire la atitudinea de pe teren. „Am încercat să rămân pozitivă, chiar și când am fost condusă, chiar și la 5-2 în setul trei. Am fost aproape să pierd și e greu să rămâi pozitivă la 2-5 în decisiv, dar am încercat să joc fiecare minge la rând și să nu mă gândesc prea mult la scor. A fost bine de data asta, dar n-aș vrea să mai ajung iar într-o situație similară. A fost un meci bun, foarte puternic test mental pentru mine. Faptul că am fost puternică până la sfârșit îmi dă multă putere mentală”, a spus Simona la conferința de presă.

Irina Begu și Sorana Cîrstea au trecut și ele mai departe, calificându-se în turul al treilea după victorii cu Johanna Larsson și Cici Bellis. Iar ziua a fost încheiată cu încă un succes, de data asta la dublu. Simona și Irina au mai trecut un tur, bifând și o altă revenire pe parcurs: au luat ultimele șase game-uri ale meciului cu Rosolska/Hibino, 6-2, 7-5. În sferturi, fetele le vor întâlni pe Mirza/Shvedova, care le-au învins pe Monica Niculescu și Christina McHale.

https://twitter.com/WTA/status/861962956220751873