Fast
Irina și Sori trec în turul 3

Irina Begu întoarce un meci greu cu Larsson. Sorana Cîrstea face încă un pas hotărât, trece de Bellis

Treizecizero | 9 mai 2017

Sorana Cîrstea a confirmat victoria strânsă cu Pavlyuchenkova, trecând mult mai sigură de al doilea test Madrid: a fost 6-3, 6-2 pentru Sorana în meciul cu Cici Bellis. Sorana, care a condus în permanență meciul, a pus capăt meciului într-o oră și un minut, calificându-se în optimile de finală la al doilea Premier Mandatory consecutiv.

Cu Bellis, Sorana și-a desfășurat liniștită jocul de atac și spre deosebire de turul anterior, când a luat conducerea n-a mai scăpat-o din mână. Nici măcar game-ul de la 5-2 n-a deviat-o de la traseu: tânăra americancă a luptat bine, a salvat trei mingi de set și a câștigat cel mai strâns game al zilei. Sorana și-a creat însă rapid alte trei șanse de set pe propriul ei serviciu, convertind-o pe a șasea.

Șansele rămase în dreptul lui Bellis s-au evaporat după perechea de game-uri din debutul setului al doilea: Sorana a făcut break încă din primul game, apoi a recuperat de la 0-40. Românca și-a ținut apoi serviciul, câștigându-le pe ultimele două la zero.

O va întâlni în turul următor pe Misaki Doi, care a trecut de Donna Vekic (6-1, 6-2). Încă o victorie ar însemna egalarea performanței reușită anul trecut la Madrid, sferturile de finală.

Meciul Irinei Begu cu Johanna Larsson a fost, previzibil, mult mai greu. Irina mai avusese probleme în trecut cu jucătoarea suedeză, în fața căreia pierduse ultimele două întâlniri. Niciuna nu fusese însă pe zgură, suprafața pe care Irina începe să construiască iar un momentum. Nu fără emoții însă. Larsson și-a confirmat renumele de jucătoare incomodă, bătăioasă, greu de dat la o parte și a luat primul set, 6-4, după ce Irina avusese un break avans. Setul secund s-a mers cap la cap spre tiebreak, dar Irina și-a crescut mult nivelul și și-a făcut în general mult mai ușor serviciile, cu excepția primului game din set, când a salvat două mingi de break.

S-a ajuns până la urmă în tiebreak, un moment al jocului foarte prietenos cu românii în această săptămână. După ce Marius, Sorana și Simona își câștigaseră meciurile în tiebreak-ul decisivului, a fost rândul Irinei să câștige un tiebreak important. Și l-a câștigat jucând curajos cel mai relevant punct al meciului; după ce se desprinsese la 6-2, Larsson a salvat primele trei mingi de set. La a patra, Irina a luat punctul în mâini și a atacat decisiv, un moment care a întors complet meciul în favoarea ei: un punct tare, construit grozav, dar pe care Larsson reușise să-l reseteze înainte ca Irina să continue și mai îndârjită atacul. Desprinderea din decisiv s-a simțit naturală: Begu și-a procurat un avans de două break-uri, iar ultima tentativă a suedezei de a reveni a fost rapid oprită: 4-6, 7-6, 6-3 pentru Irina, care așteaptă acum învingătoarea dintre Bacsinszky și Bertens, pentru un nou meci foarte greu.

 

*

Traseul lui Marius Copil s-a oprit în runda a doua; după ce-l învinsese ieri pe Guillermo Garcia-Lopez, Marius a început bine cu Andy Murray, dar a clipit când a servit pentru a sta în primul set. În ciuda superiorității la capitolul winners (20-14), românul nu s-a putut apropia de nicio șansă de break în tot meciul; un singur break i-a fost suficient britanicului pentru a decide manșa a doua.

https://twitter.com/TennisTV/status/861984506462445569

O victorie all-business, 6-4, 6-3 pentru Murray, într-un meci în care Marius a fost protagonistul unui moment haios: l-a lovit cu o minge în cap pe Manolo Santana, chiar pe stadionul care îi poartă numele campionului spaniol.

La final, Andy l-a felicitat pe Marius pentru intrarea în Top 100:

https://twitter.com/TennisTV/status/861994766002565121

Rămâne o săptămână de neuitat pentru Marius: victoria într-un tiebreak dramatic cu Garcia-Lopez a fost foarte încurajatoare, apoi bucuria intrării în sfârșit în Top 100 și, de final, experiența meciului cu Murray. O bază pe care Marius, detașat de stresul intrării în Top 100, poate construi în turneele viitoare.

Articol în curs de actualizare.