Fast
Draw Abu Dhabi

Primul tablou al anului. WTA 500 de la Abu Dhabi: Sorana Cîrstea o întâlnește pe Karolina Pliskova

Treizecizero | 4 ianuarie 2021

Sezonul 2021 (preview, aici) începe în circumstanțe speciale, într-o configurație cu totul modificată față de ce știam în mod tradițional că ne așteaptă în ianuarie. Nu avem deocamdată circuitul australian, ci câteva turnee improvizate: băieții pornesc la Antalya și Delray Beach, iar fetele, la Abu Dhabi.

Iar primul turneu al anului care și-a anunțat tabloul de concurs este turneul WTA 500 de la Abu Dhabi (explicația noului sistem de împărțire a turneelor WTA), acolo unde s-au adunat nume importante din circuitul feminin pentru a da startul noului sezon.

Tragerea la sorți a trimis-o pe Sorana Cîrstea, singura româncă de pe tablou, în calea favoritei 3, Karolina Pliskova, în ceea ce va fi a treia lor întâlnire (1-1, cea mai recentă, câștigată de Sori).

În decembrie, Sorana Cîrstea a câștigat un turneu ITF important la Dubai, pe un traseu dificil, ea confirmându-și astfel momentele de formă bună post-revenirea tenisului.

Pe un tablou mare, de 64 de poziții, care are 11 jucătoare din primele 25 ale lumii, favorita principală este Sonia Kenin. Campioana en-titre de la AO va întâlni o jucătoare din calificări. Elina Svitolina este cap de serie 2, iar ucraineanca va avea o misiune grea cu Jessica Pegula, una dintre remarcatele sezonului de hard nord-american din toamna trecută. Cap de serie 4 este Aryna Sabalenka (vs Polona Hercog), favorită 5 este Garbine Muguruza (vs Kristina Mladenovic), iar favorită 6 este Elena Rybakina (vs o jucătoare din calificări).

Alte meciuri interesante din primul tur: Jabeur – Pavlyuchenkova, Kasatkina – Q. Wang, Vondrousova – Hsieh, Mertens – Cornet, Kontaveit – Kudermetova.

Dat fiind că este un turneu one-time-only, fără sponsori, premiile (aproximativ 565.000 de dolari) sunt asigurate în întregime de către WTA. Tabloul principal își va începe meciurile de miercuri. Tabloul de calificări oferă o șansă nesperată unor jucătoare cu clasament mai mic, dat fiind că locurile 100-220 sunt înscrise în calificările Australian Open (programate la Dubai, începând cu 10 ianuarie) și nu pot participa. Astfel, în calificările Abu Dhabi intră jucătoare cu ranking mai mic. Printre ele, românca Irina Fetecău, care o va întâlni pe indianca Riya Bhatia în primul tur.

Promoție extinsă! Dacă ai nevoie de un cadou diferit pentru prietenii tăi iubitori de tenis, avem o soluție ideală și rapidă: Gift Card-uri în Shopul 30-0! Varianta perfectă pentru un cadou de ultim moment.

Comandă-ți DE AICI, pentru tine sau pentru prietenii tăi, un Gift Card de 200 de lei cu doar 150 de lei, sau unul de 100 de lei cu doar 80 de lei.