Fast
Primul titlu după 4 ani

Titlu pentru Sorana Cîrstea! Sori câștigă turneul de 100k de la Dubai, se uită cu încredere spre noul sezon

Treizecizero | 12 decembrie 2020

La patru ani distanță de precedentul titlu câștigat la simplu, Sorana Cîrstea încheie din nou un turneu ridicând trofeul. Sorana a triumfat în turneul ITF 100k de la Dubai, învingând-o în finală pe Katerina Siniakova, 4-6, 6-3, 6-3, în două ore și patru minute.

Este al 10-lea trofeu de simplu al carierei pentru Sorana, titlului WTA de la Tashkent adăugându-se nouă titluri ITF; dintre acestea nouă, cel câștigat azi la Dubai e cel mai important din 2011 încoace.

Sorana și-a confirmat h2h-ul bun contra Katerinei Siniakova, pe care a învins-o azi pentru a patra oară în tot atâtea confruntări, meciuri desfășurate în patru ani consecutivi. Chiar dacă a pierdut primul set – Siniakova a recuperat un break timpuriu și l-a închis câștigând patru game-uri consecutive – Sorana a rămas pozitivă și a dominat restul meciului, întorcându-l în favoarea ei fără mari emoții. Ea și-a făcut viața mai ușoară, așa cum se întâmplă de obicei când cineva joacă cu încredere (a pierdut doar trei seturi toată săptămâna) și are și un ascendent moral în fața oponentului. Sorana s-a hrănit din convingerea că poate, și că știe cum să o învingă pe Siniakova, și a făcut șapte break-uri în ultimele două seturi, în drum spre o victorie pe care a obținut-o pe serviciul advers, la a șasea minge de meci.

În drum spre titlu, Sorana le-a mai învins pe rusoaica Anna Blinkova, pe italianca Elisabeta Cocciaretto, pe cehoaica Barbora Krejcikova și pe slovena Polona Hercog – un tablou puternic, comparabil cu multe turnee WTA. O altă româncă, Gabriela Ruse, s-a oprit în semifinale, după ce legase cinci victorii consecutive pe un traseu început din calificări.

La nivel WTA, Sorana are un bilanț de 1-3 în finalele de simplu, cea mai recentă fiind cea pierdută la Tashkent în 2019. La dublu, ea are un bilanț de 5-5, câștigând cel mai recent titlul de la Lugano în 2019, alături de Andreea Mitu. La nivel ITF, ea are un bilanț de 9-7 în finalele de simplu și tot 9-7 la dublu.

Este un titlu care îi oferă, pe de o parte, o recompensă Soranei pentru momentele de tenis bun de anul acesta, iar pe de altă parte îi oferă multă încredere pentru noul sezon.

Rezultatul o saltă și 15 locuri în clasamentul WTA pe Sorana, ea urmând să se regăsească pe locul 71 la următorul update al rankingului circuitului feminin.

Este al doilea an consecutiv în care acest turneu este câștigat de o jucătoare din România, după ce Ana Bogdan a triumfat aici în 2019.

Foto: alhabtoortennis






Folosește voucherul CADOURIDEIARNA în Shop-ul 30-0 pentru un discount de 40 la sută la orice