Fast
Aproape de Top 75

Patricia Țig se califică în sferturi la Istanbul, își îmbunătățește, de săptămâna viitoare, cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA

Radu Marina | 10 septembrie 2020

Patricia Țig își continuă relația bună cu zgura și se califică în sferturile de finală ale turneului WTA de la Istanbul (turneu de categorie International), după o evoluție remarcabilă în fața japonezei Misaki Doi, 6-2, 6-0. Este primul sfert de finală WTA pe care Pati îl reușește de la repornirea circuitului și al doilea al sezonului, după ce la Hua Hin, în februarie, ajungea în semifinale. 

Rezultatul din Turcia o apropie pe Patricia de primele 75 de jucătoare ale lumii, ceea ce înseamnă că de săptămâna viitoare ea va fi pe cel mai bun loc ocupat vreodată în clasamentul WTA – adică o nouă premieră pe care o înregistrează de la revenirea în circuitul WTA. Revenire care s-a produs în aprilie 2019, după o pauză de mai bine de un an, timp în care a devenit mamă. 

E important de reamintit că de la revenirea în circuit, Patricia a jucat șapte finale ITF, din care a câștigat două, a jucat finala WTA a turneului BRD Bucharest Open (venind din precalificări), a triumfat la Karlsruhe, unde a izbutit primul ei titlu WTA, și a revenit în top 100 WTA. 

Întorcându-ne acum la Istanbul, după un US Open pe care-l putem considera reușit, dat fiind faptul că a spart gheața și a bifat prima ei victorie pe un tabloul principal la un Grand Slam, Patricia s-a reîntors în Europa, pe zgură, și a făcut-o într-un mod dominant: în primul tur a trecut, 6-3, 7-5, de incomoda și puternica Olga Danilovic. Iar astăzi a fost fără cusur contra favoritei 8 Misaki Doi, cea care în urmă cu o săptămână o ducea pe Naomi Osaka în decisiv la US Open, în primul tur. Evoluția Patriciei contra japonezei Doi o putem considera, negreșit, una dintre cele mai bune evoluții ale sale de la revenire: cu doar trei puncte cedate pe primul serviciu, Țig a fost impecabilă și toate loviturile sale (slice, scurte, forehand, rever în lung de linie, serviciu) au funcționat la capacitate maximă pe tot parcursul meciului.  

Pentru un loc în semifinale, Patricia trebuie să treacă de suedeza Rebecca Peterson, favorita 2 a turneului. Cu Peterson s-a mai întâlnit o singură dată, la un turneu ITF în SUA, într-un meci încheiat cu victoria suedezei.

Bucură-te de US Open așa cum se cuvine, echipat corespunzător! Pe durata US Open, ai parte de o reducere grozavă în Shop-ul 30-0, valabilă la șosetele colorate! Primești 40 la sută discount dacă folosești codul de voucher MUSTHAVESOCKS.

Plasează-ți comanda AICI.