Fast
Și abia așteptăm revanșa pentru meciul ăsta

N-a fost ziua ei. Simona pierde finala de la Madrid cu Bertens

Treizecizero | 11 mai 2019


Simona Halep a fost învinsă în finala de la Madrid de Kiki Bertens, 6-4, 6-4. Este a doua finală importantă pe care Bertens o câștigă în fața Simonei, după cea de anul trecut, de la Cincinnati. (Analiza finalei este AICI. Declarațiile Simonei sunt AICI.)

O finală în care Simona n-a reușit, afară de câteva minute din setul secund, să acceseze nivelul de joc pe care l-a atins în această săptămână la Madrid. Perioada de șase game-uri luate la rând de Bertens de la 4-2 Simona în primul set și până la 2-0 în al doilea a fost decisivă; Simona s-a recalibrat apoi și a reintrat în meci, însă Bertens a rezistat cu bine tentativelor Simonei de a reechilibra meciul, impunându-și până la urmă jocul.

Revirimentul Simonei din setul al doilea putea fi încununat cu un break pe linia dreaptă; la 4-3 în setul secund, când Simona era în postura de a forța 2 mingi de break la rând, s-a petrecut o situație rar întâlnită, care a privat-o de câștigarea unui punct tare important:

https://twitter.com/treizecizero/status/1127276819441491969?s=20

Cu multă încredere și cu un serviciu care a ținut-o la suprafață în momentele cruciale, Bertens a dus treaba la bun sfârșit, pentru cel mai important titlu al carierei.

Din analiza finalei: „Imaginea de ansamblu, oameni buni: sezonul de zgură e în toi și Simona a făcut finală la primul turneu pre-RG la care participă. Acestea fiind spuse, Kiki Bertens e periculoasă. Cei care au ieșit pe post la ore de maximă audiență și au spus că Bertens e outsider, nu și-au făcut, ce surpriză, temele. Olandeza s-a dumirit relativ recent cum să câștige și pe hard, până atunci adunase cele mai bune rezultate ale ei pe zgură. Jocul ei, construit în jurul unui forehand greu, plin de topspin, e perfect pentru această suprafață. În drumul spre finală le-a învins pe Siniakova, Ostapenko, Sevastova, Kvitova și Stephens fără să piardă set, prima campioană la Madrid care reușește acest lucru.” 

Bertens urcă pe locul 4, iar Simona urcă pe locul 2 începând de luni. Românca intră, de asemenea, și în Top 8 în Race to Shenzhen, unde săptămâna viitoare o găsește pe locul 7. Cele două s-ar putea reîntâlni în continuarea sezonului de zgură, la Roma – unde Simona e favorită 3 – sau la Roland Garros.

Bilanțul finalelor Simonei devine acum de 18-17. Simona rămâne cu o săptămână foarte bună, pe care a dus-o la capăt în condițiile în care a ajuns răcită la Madrid și a stat pe antibiotice toată săptămâna.

„Mi-ai luat două trofee. Să sperăm că vom mai putea juca multe alte finale și voi apuca să îmi iau revanșa”, a glumit Simona, la ceremonia de premiere. A

Foto: Jimmie48Photography