Fast
Simona, despre finala pierdută la Madrid

O Simona supărată pe cum a jucat nu poate fi o veste rea: “Am jucat greșit. Trebuie să schimb data viitoare cu Bertens”

Treizecizero | 12 mai 2019

Simona Halep a început conferința de presă dându-i credit adversarei, despre care a spus că e o campioană meritorie, pentru că a fost mai bună azi și a avut o săptămână foarte bună. Apoi s-a concentrat pe jocul ei, despre care a spus că a fost greșit și că s-a potrivit exact pe punctele forte ale adversarei. Per total, însă, Simona spune că nu-și imagina că va juca finala la începutul săptămânii, ținând cont de cum se simțea atunci, că e mulțumită că a jucat un tenis bun toată săptămâna și se concentrează deja pe Roma. (Sursa: WTA Insider)

Despre matchup-ul din finală

„A meritat să câștige azi, cu siguranță. Cât despre jocul meu, cred că am jucat greșit azi și sunt foarte supărată pentru asta. Dar n-o să fac o dramă din asta, doar mă gândesc la următorul meci cu ea să schimb câteva lucruri. Azi am jucat prostește, tot ce i-a plăcut ei. Dar se mai întâmplă și asta uneori. Am multe lucruri pozitive de luat din săptămâna asta, la începutul ei nu puteam să mă gândesc că voi juca finala. Mă voi liniști, voi analiza ce s-a întâmplat și voi fi mai blândă cu mine, pentru că nu merit să mă pedepsesc. A fost un meci bun din partea ei și merită titlul, pentru că a jucat bine toată săptămâna. 

Nu vreau să vorbesc acum despre ce am făcut exact greșit, dar așa cred, că pentru data viitoare cu ea trebuie să fiu atentă la ce am de făcut.” 

Despre revirimentul pe care l-a încercat în partea a doua a meciului

„Da, dar a venit prea târziu. Și nu i-am putut returna serviciul, ea a servit foarte bine. Au fost și câteva mingi despre care nu-mi explic cum au prins liniile sau aceea care m-a atins pe mine. Sunt supărată încă pe toate aceste lucruri (râzând). Dar trebuie să le iau ca atare și să mă concentrez pe ce urmează, pentru că mi-am dovedit mie că jocul e acolo și că sunt în stare să fac lucruri bune.” 

Despre punctele forte din jocul lui Bertens

„Mingea înaltă pe care o joacă și unghiurile pe care le găsește, în special cu forehandul în cross. Suprafața de aici cred că e bună pentru ea, e altitudine, iar mingea zboară mai repede. E un turneu care i se potrivește și-și poate juca tenisul ei cel mai bun aici.” 

Despre cum își evaluează ultimele cinci luni

„Ultimele cinci luni au fost bune. Știam că anul acesta va fi un pic diferit, după câștigarea Slamului, dar nu cred că lucrurile stau tocmai rău. Cred că pe zgură am jucat foarte aproape de tenisul meu cel mai bun. Am făcut meciuri bune, am încredere, am acumulat experiență din momentele grele ale acestor cinci luni, am învățat multe lucruri și sunt ok cu unde sunt.” 

Despre ce urmează

„Nu știu cum vor fi următoarele săptămâni, dar în acest moment sunt mulțumită cu jocul meu. Sunt bucuroasă că am putut să trec cu bine prin această săptămână, pentru că a fost una grea. Am încredere, dar să vedem ce va fi. Îmi place Roma, îmi place Parisul, dar în tenis nu știi niciodată așa că mă aștept la orice.”

Foto: Jimmie48Photography

Pregătește-te pentru Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Ne începem anul cu nopțile trăite pe ora de Melbourne, ne trăim primăvara fremătând pe zgura de la Paris, ne organizăm vara în jurul tenisului pe iarba de la Londra și ne începem toamna cu gândul la New York. Ne facem vacanțele și programul în funcție de ele, le iubim și le purtăm peste tot.

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!